Vraag:
Welke MCU heeft ADC's met hoge resolutie nodig?
Jim
2010-01-18 21:20:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik probeer een krachtige MCU te vinden die meerdere analoog naar digitaal converters heeft. Ik wil een resolutie van ongeveer 14 bits om serieuze audiosampling te doen. Suggesties of opmerkingen zouden geweldig zijn, proost.

Twee antwoorden:
uɐɪ
2010-01-18 22:38:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je ECHT een 14-bits resolutie nodig hebt, is het waarschijnlijk geen goed idee om conversies uit te voeren op de MCU. Signaalconversie handhaven tot dit soort nauwkeurigheid is geen triviale onderneming.

Zeer gevoelige analoge circuits op hetzelfde silicium als de MCU met al zijn klokken en bijbehorende ruisbronnen is geen goede combinatie - dat is een reden waarom de meeste MCU's 10 of 12 bit ADC's hebben. Een andere reden is dat het siliciumproces dat voor de MCU wordt gebruikt, is geoptimaliseerd voor digitale signalen met hoge snelheid. Dit proces werkt niet zo goed voor analoge verwerking met hoge nauwkeurigheid.

Als u analoge signalen tot dit resolutieniveau wilt verwerken, moet u de analoge signalen weghouden van de digitale secties, met hun eigen converters. , lage ruisreferentie en stille voedingsrails, zodat u geen ruis toevoegt aan het signaal dat wordt geanalyseerd.

Onthoud dat als uw analoge signaal een piekwaarde heeft van 1V (overeenkomend met volledige adc), elke bit is slechts 60uV.

Bovendien moet je echt grip hebben op je voeding en misschien wil je een aparte voeding overwegen voor de analoge kant en de DC-kant. Het zou overdreven kunnen zijn als uw voeding goed is ontworpen, maar als dat niet het geval is, kunt u gemakkelijk verschillende "bits" van discrepantie hebben als gevolg van de spanningsrimpel en de micro- en andere componenten die kleine maar betekenisvolle veranderingen aanbrengen in de belasting en de eigen voedingsspanning. Onthoud dat hoe hoger de resolutie, hoe groter die fluctuaties zijn.

Jason S
2010-01-18 22:53:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Gebruik een seriële ADC (bij voorkeur op SPI gebaseerd). Er zijn veel goede 14- of 16-bits ADC's (ik hou van de 14-bits TLC3541 - je kunt deze vervangen door de TLC4541 voor 16 bits, of TLV2541 voor 12 bits) die heel gemakkelijk te gebruiken zijn met een microcontroller die die u al kent.

Veel microcontrollers hebben SPI-masterrandapparatuur, en zelfs als die van u niet is, is SPI heel gemakkelijk te besturen via bitbanging.

Cool, ze zien er echt goed uit, ik zal er zeker naar kijken, proost
ook: merk op dat audiocodecs over het algemeen goedkoper / eenvoudiger zijn dan "gewone" DC-nauwkeurige ADC's, aangezien audio de frequenties niet correct hoeft te verwerken als ze onder het gehoor van de mens liggen, dus u hoeft niet te betalen voor DC-accuraat conversie. Ik heb echter niet genoeg ervaring om je te adviseren over een goede audiocodec.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...