Vraag:
Inschakelspanning voor LED
user337
2009-12-23 07:20:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een heleboel groene LED's (niet superhelder), het plastic rond de eigenlijke LED is fysiek groen, maar ze kwamen niet met een inschakelspanning. 3V lijkt te werken, maar ze zijn niet te helder, kan ik het op een of andere manier achterhalen? Wat is de standaard inschakelspanning voor niet superheldere groene LED's?

Vier antwoorden:
#1
+12
Chris Gammell
2009-12-23 10:52:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een goede manier om over een LED na te denken, is als een variabele weerstand (of impedanties, vaker). Bij zeer lage spanningen heeft het een zeer hoge impedantie, waardoor er niet veel stroom door het apparaat gaat. Als je een stroombron hebt, zoals davr suggereert, zal de stroom die door de LED vloeit maal de impedantie een spanning creëren (de wet van Ohm). Als je voldoende stroom forceert, zal de spanning snel stijgen en zal de impedantie dalen. Het punt waarop de stroom gemakkelijk lijkt te stromen, is voorbij de "inschakel" -spanning waarover u spreekt. Voorbij dit punt is de impedantie van het apparaat erg laag en grote veranderingen in de stroom zullen kleine veranderingen in de spanning veroorzaken.

Ik weet dat dit nog steeds verwarrend kan zijn, maar ik zou willen voorstellen om een ​​tijdje naar een IV-curve te staren (huidige uitgezet tegen spanning). Dit is een eenvoudig ogende grafiek, maar is in feite vrij complex. Wat ik pas veel verder in mijn carrière begreep, is dat de momentane helling van de lijn eigenlijk de impedantie is. Als je dat concept eenmaal begrijpt, wordt wat ik eerder zei misschien duidelijker.

Simple IV Curve
(bron: utc.edu)

#2
+7
davr
2009-12-23 07:27:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Helderheid hangt voornamelijk af van stroom, niet van spanning. Zolang je de juiste spanning hebt, kun je de helderheid aanpassen door te veranderen hoeveel stroom de LED krijgt. Als je een ingestelde spanning hebt, zal het veranderen van de weerstand je verschillende stromen geven. Google voor "LED-calculator" om te zien hoe u de juiste waarden kunt vinden.

De term waarnaar u op zoek bent, is "Forward voltage", hier is een diagram met enkele algemene waarden.

En omdat wat davr zegt dat het waar is, stuur nooit een led aan vanuit een constante spanningsbron (zonder een stroombegrenzende weerstand)
#3
+4
stevenvh
2011-09-11 16:21:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals davr zegt, hangt de helderheid van leds af van stroom, niet van spanning. Wat de nominale of maximale stroom is, kan niet experimenteel worden achterhaald; dat is informatie waarvoor je een datasheet nodig hebt. Een hogere stroom verhoogt de helderheid, maar als deze te hoog is, kan dit de levensduur van de LED (aanzienlijk) verkorten.

Niet-superheldere LED's hebben vaak een vermogen van 20mA, dus selecteer de serieweerstand dienovereenkomstig. Hoe doe je dit voor een led waarvan de specificaties ontbreken? Plaats een 100 \ $ \ Omega \ $ testweerstand in serie met de LED en varieer de spanning totdat de spanningsval over de weerstand 2V is (\ $ \ frac {2V} {100 \ Omega} = 20mA \ $). Meet nu de spanning over de LED. Laten we aannemen dat dit 2V is, en ook dat de voeding voor uw circuit 5V is. Dan

\ $ R = \ dfrac {5V - 2V} {20mA} = 150 \ Omega \ $

#4
  0
user68591
2016-03-01 20:16:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals de anderen al eerder hebben gezegd, zouden plotten en IV-curve je alle antwoorden geven.

Wat ik aan de discussie zou kunnen toevoegen, is dat 3V iets te groot is voor een groene LED. Omdat het plastic groen is (voor lichtverspreiding en ... marketingredenen) en zelfs bij 3V zijn ze nogal zwak zoals je al zei, denk ik dat dit 12V-LED's kunnen zijn voor automobieldoeleinden. Ik heb deze bij een aantal wederverkopers gezien. Ze hebben een ingebouwde weerstand, waardoor ze kunnen werken op 12-15V zoals in een auto tijdens het rijden. Ze worden meestal gebruikt als dashboardverlichting en dergelijke.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...