Vraag:
Hoe te testen of het een niet-multiplex (statisch) LCD-scherm is?
Lars
2010-01-15 17:47:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb wat statische LCD's van een oude goedkope klok, rekenmachine en dergelijke en nu zou ik ze willen gebruiken voor het weergeven van eenvoudige dingen zoals temperatuur. Ze zijn verbonden met die roze met grijze verbindingsstaven, als je begrijpt wat ik bedoel.

Ik vond dit artikel: http://www.ubasics.com/driving_static_lcds maar hij heeft het over niet-multiplex LCD's. Hoe kan ik zien / testen / controleren wat ik heb voor een statische LCD die ik heb?

Het zou geweldig zijn als ik deze statische LCD's zou kunnen gebruiken, hebben jullie meer informatie over het gebruik van deze dingen (multiplex of niet )? Kan ik het gebruiken met een ATtiny2313?

Bedankt.

Twee antwoorden:
davr
2010-01-16 00:04:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer het aantal pinnen te tellen in vergelijking met het aantal LCD-displaysegmenten? Dat zou een manier moeten zijn om mogelijk te bepalen. Er moeten minstens evenveel pinnen als segmenten zijn, plus een of meer extra voor de gewone pinnen. Als er aanzienlijk minder pinnen zijn dan displaysegmenten, moet deze worden gemultiplexed.

Adam Davis
2010-01-16 02:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt het LCD-scherm aansluiten zoals beschreven in dat artikel, en beginnen met het testen van pinnen door de common aan één pin vast te maken en de drive aan een andere pin. Breng op deze manier het hele LCD-scherm in kaart en je zou snel moeten zien welke segmenten naar welke pinnen gaan.

Een statisch LCD-scherm heeft één gemeenschappelijke pin die alle andere segmenten aanstuurt (moet gemakkelijk te vinden zijn) en een andere pin voor elk segment op het scherm.

Een gemultiplexd scherm zal 2 of meer gemeenschappelijke pinnen hebben die elk een aantal segmenten aandrijven, en een andere pin zal een paar segmenten aandrijven.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...