Vraag:
Elektronica die wordt gebruikt om te koken
Seidleroni
2009-12-27 01:40:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een project waarbij ik eten wil kunnen koken (lijkt erg op een crockpot). Wat zou iemand hier aanbevelen om te gebruiken om wisselstroom om te zetten in bruikbare gelijkstroom en wat moet ik gebruiken om het voedsel op te warmen? Moet ik patroonverwarmers gebruiken? Hoeveel watt zou goed zijn? Ook zou ik het verwarmingselement aan / uit moeten zetten, dus waar moet ik op letten?

Als u deze vraag stelt, vraag ik me af of u over de nodige kennis beschikt om dit project veilig te voltooien.
Drie antwoorden:
John D
2009-12-27 03:38:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

bijna alle eenvoudige fornuizen gebruiken wisselstroom om een ​​verwarmingselement rechtstreeks te laten werken. De elementen zijn meestal gewoon draadspoelen, of soms platte weerstandsdraden. aangezien de hoeveelheid opgewarmd voedsel varieert, is het bijna altijd nodig om een ​​thermostatische regelaar in te bouwen om het vermogen te variëren. Op broodroosters wordt dit bereikt met een eenvoudige variabele timer waarmee u kunt instellen hoe lang het brood aan de hitte wordt blootgesteld. Op crockpotten en dergelijke is er een variabele thermostaat die ervoor zorgt dat de inhoud op een constante temperatuur wordt gekookt. Als u een verwarmingselement met blootliggende draad gebruikt, vergeet dan niet om het goed geïsoleerd te houden. De spoelen werken onder spanning en kunnen dodelijk zijn als u ermee in contact komt. Denk er ook aan om een ​​thermostaat te gebruiken die de belasting van het verwarmingselement aankan. Als je niet gemakkelijk een thermostaat kunt vinden voor de benodigde stroom, gebruik dan een relais om de stroom te regelen. De hoeveelheid benodigde stroom wordt beïnvloed door verschillende factoren. De hoeveelheid te koken voedsel, de grootte van de oven, de uiteindelijke gewenste temperatuur, hoe snel het moet koken en andere factoren. Als je naar eenheden van vergelijkbare grootte kijkt, kun je een goede benadering vinden van wat je nodig hebt door hun stroombehoeften te noteren.

Heeft u aanbevelingen voor goede solid-state relais om A / C aan te kunnen en vele cycli aan te kunnen? En welk goed verwarmingselement moet ik gebruiken? Gedachten?
Jason S
2009-12-27 08:02:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Overweeg om een ​​crockpot van geschikte grootte te kopen (zou slechts $ 15- $ 30 moeten zijn, minder dan wanneer u er een uit uw eigen onderdelen probeert te bouwen) en deze zo nodig aanpassen om automatisch de wisselstroom in / uit te schakelen om aan uw behoeften te voldoen. kookbehoeften.

John D
2009-12-27 15:21:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een andere goede keuze is een oude koffiepot van het type 2 gallon. de temperatuurinstelling werkt op een thermoschakelaar op ongeveer 180 graden F. Ze kunnen voor centen worden gekocht bij je plaatselijke kringloopwinkel. Ik heb ze mijn hele leven uit dergelijke bronnen gebruikt en ze lijken tientallen jaren mee te gaan bij zwaar gebruik. Als u uw eigen relais bouwt, overweeg dan om een ​​solid-state relais van uw plaatselijke elektronicaleverancier te gebruiken. als je er een krijgt die een beetje overdreven is, zou hij eeuwig moeten meegaan en kan hij met laagspanningsbronnen worden in- en uitgeschakeld.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...