Vraag:
Hoe overtuig je mensen om Arduino te gebruiken
Chris Gammell
2010-01-06 19:44:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dus ik heb een vriend met een probleem ... ik zweer het ... ik ben het niet! Ik hou van Arduino. Ik was aanvankelijk niet verkocht over het concept, maar ik zit stevig in het "het is geweldig" -kamp.

Hoe dan ook, wat ik echt zoek is een pitch voor enkele (technische) vrienden over de voordelen van Arduino ten opzichte van uitgaan en een geheel nieuwe oplossing uitrollen (of een evaluatiekit bestellen bij een UC-leverancier). Ik probeer ook een school te overtuigen dat Arduino een geweldige manier is om kinderen te leren programmeren in plaats van andere starterkits en dergelijke. Ze willen uiteindelijk ook wat robotica doen, dus ik dacht dat ik ze daarop zou kunnen verkopen.

Ik heb een paar ideeën over wat ik ze moet vertellen, maar ik wil echt horen wat anderen te zeggen hebben. En voordat iemand het zegt, begrijp ik dat de beste manier zou zijn om ze te laten zien. Maar sommige dingen moeten eerst worden uitgelegd en dat hoop ik van iedereen te horen. Bedankt!

Voor scholen laat ik ze liever Ruggeduinos gebruiken: http://ruggedcircuits.com/html/ruggeduino.html
Zes antwoorden:
#1
+7
Adam Davis
2010-01-06 21:18:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik begrijp dat de beste manier is om ze te laten zien. Maar daarvoor moeten sommige dingen worden uitgelegd.

Ik ben het daar niet mee eens, tenzij je de Arduino via een telefoon moet pitchen. Een kleine kit is draagbaar genoeg om mee te nemen naar elke vergadering of chat, en kan zelfs worden opgesteld en gespeeld op een kleine tafel met genoeg ruimte voor lunch voor een lunchbijeenkomst. Je kunt in feite een model meenemen dat elk punt illustreert dat ik hieronder ga maken, en het past allemaal nog steeds in een kleine doos, volledig op een kleine tafel liggen, aangedreven door batterijen en duurzaam genoeg om te worden gehanteerd zonder te breken door de persoon tegen wie je een pitch plaatst.

Een pitch is een gesprek dat grotendeels eenrichtingsverkeer is doordat je anticipeert op en beantwoordt aan al hun behoeften en problemen voordat ze ze uitspreken, en vaak voordat ze het zelfs maar weten zij hebben die behoefte.

Je hebt twee doelgroepen: technische mensen en scholen. Je zult hun behoeften moeten begrijpen voordat je de pitches kunt ontwikkelen, en hoewel er enige overlap zal zijn, zul je merken dat de pitches gericht zijn op fundamenteel verschillende behoeften / problemen.

Voor technische vrienden:

 • Arduino is LEUK
 • Arduino is GEMAKKELIJK
 • Arduino is SNEL
 • Arduino is GOEDKOOP

Hobbyisten zijn er vooral voor de lol. Laat ze zien dat het leuk is om met arduino te bouwen, en de reden waarom het leuk is, is dat het gemakkelijk en snel is. Ze maken zich zorgen over de prijs, maar de meesten zijn bereid iets meer te betalen als het gemakkelijk wordt om iets met complex gedrag te bouwen.

Voor scholen:

 • Arduino is ROBUUST
 • Arduino is GEMAKKELIJK EN LEUK OM TE LEREN
 • Arduino leert belangrijke TECHNOLOGIE
 • Arduino is GEMAKKELIJK TE LEREN
 • Arduino is GOEDKOOP

Scholen maken zich niet zo druk over de kosten als ze beweren. Bekijk de wetenschappelijke catalogi om te zien dat educatieve producten duurder zijn, deels omdat ze robuuster zijn (langer meegaan in een studentenomgeving) en deels omdat ze zijn ingebouwd in een curriculum, zodat de docenten meer tijd kunnen besteden aan lesgeven en minder tijd aan de voorbereiding op lesgeven.

Dus de school moet weten dat het moeilijk is voor een student om een ​​Arduino te breken (opzettelijk of niet), ze moeten weten dat het gemakkelijk is voor de studenten om te leren, wat wordt geholpen door het feit dat het leuk is. Ze moeten weten dat belangrijke vaardigheden die studenten in de toekomst absoluut nodig hebben zullen worden geleerd door het proces van leren over de Arduino. Ze moeten weten dat het gemakkelijk is om les te geven - ze hoeven geen docenten naar een cursus te sturen, niet-technische docenten zullen de meeste arduino-problemen kunnen oplossen (of er is een goede gemeenschap die de docent zal ondersteunen), en dat het curriculum is al aanwezig met de voorgestelde onderdelen en kits. Ten slotte moet het nog steeds goedkoop zijn.

Helaas faalt de arduino nogal spectaculair bij twee van deze taken, en wordt het gecompliceerd door een paar andere:

Het is niet robuust . Plaats een verdwaalde draad tussen een van de pinnen die zijn ingesteld om hoog en aarde uit te voeren, en u kunt een enkele poort bakken. Het wordt misschien niet gepakt, maar kan de resultaten van latere studentenprojecten maanden of jaren 'bederven' voordat het wordt opgemerkt, gediagnosticeerd en gerepareerd. Schade moet erg moeilijk zijn, en wanneer het zich voordoet, moet het onmiddellijk merkbaar zijn en gemakkelijk en goedkoop te repareren.

Het is niet gemakkelijk om les te geven. Er is geen vast curriculum. Elke leraar die dit doet, moet gaandeweg zijn eigen curriculum opstellen, wat betekent dat ze een gevorderd niveau van kennis van de Arduino moeten hebben, wat training vereist. Lesgeven is misschien een liefdesarbeid, maar het is ook een baan, en de school zal ze niet betalen om het op school te leren, en ze zullen hun vrije tijd niet besteden om het te leren. Er is niet genoeg ondersteuning om een ​​nieuwe, ongetrainde leraar aan de gang te krijgen, zelfs als het curriculum al was vastgesteld. Ze zouden constant gehinderd worden door kleine problemen en zouden dagen verliezen om problemen te diagnosticeren en studenten opnieuw aan hun projecten te laten beginnen, omdat ze geen mentor (of technische ondersteuning) kunnen bellen en een onmiddellijke diagnose en oplossing kunnen krijgen.

Het opstellen van een curriculum is moeilijk, maar het is erg moeilijk om het technologieprincipes te laten onderwijzen die algemeen en aantoonbaar nuttig zijn voor de gemiddelde student. Dan moet je er leuk en interessant aan toevoegen, zodat studenten de principes echt leren, in plaats van alleen instructies te volgen, de verwachte resultaten te krijgen en verder te gaan zonder noemenswaardige kennis te hebben opgedaan.

Dit begint niet eens de infrastructuurkwesties te raken - gebruik van computerlokalen, veiligheidskwesties, IT-afhandeling voor de software en stuurprogramma's die moeten worden geïnstalleerd, enz.

Het punt zou niet moeten zijn om ze te trainen om arduino te gebruiken (dwz uit het hoofd geheugen of louter kennis). Het punt zou moeten zijn om hun vermogen om een ​​systeem / principe (analyse) te begrijpen te vergroten, en vervolgens van daaruit naar nieuwe gedachten, ideeën en concepten (synthese) te springen.

Het is geen triviaal werk. Maar je moet ergens beginnen, en het is de beste keuze om ze een cirriculum van 6 maanden te laten zien in een presentatie van 5 minuten op een tafel tijdens de lunch.

#2
+5
blalor
2010-01-06 21:12:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het Arduino-platform was mijn eerste kennismaking met elektronica van welke aard dan ook. Ik ben een Java-ontwikkelaar van beroep en ik vond de duidelijke, zelfdocumenterende Arduino-taal op hoog niveau (eigenlijk API) de sleutel. Ik denk dat iedereen , zelfs als ze nog nooit een regel code hebben gezien, het volgende kan groken:

 void loop () {digitalWrite (LED_PIN, HIGH); vertraging (1000); digitalWrite (LED_PIN, LOW); delay (1000);} 

Ik begin te begrijpen dat er poortregisters achter die digitalWrite-aanroepen zitten, maar dat is niet nodig. U kunt veel bereiken met de AVR door deze eenvoudige API te gebruiken.

Afgezien van de intrinsieke waarde van het hebben van een ontwikkelomgeving die op de overgrote meerderheid van de computeromgevingen die vandaag in gebruik zijn (a la John's eerste opmerking; de openheid is leuk en de sleutel tot het succes van de Arduino, maar geen verkoopargument voor iemand die er gewoon in wil duiken), je hebt ook hardware die communiceert met een host-pc net zo gemakkelijk als schrijven naar stdout. Heb je de code achter Serial.println () gezien? Het is niet intuïtief of gemakkelijk!

De hardware is bijna goedkoop voor bankkussens. Als je vrienden een evaluatiekit van een UC-leverancier overwegen, willen ze waarschijnlijk een orde van grootte meer uitgeven voor de eerste aankoop dan een Arduino; als ze een Arduino krijgen en het niet leuk vinden, zijn ze dertig dollar kwijt!

Er is een interessant ecosysteem waar je een Lego-achtige set modulaire bouwstenen (schilden) ziet waarmee je kunt bouwen dingen zonder ooit een soldeerbout op te tillen; kopen, bouwen, visualiseren, spelen. Als je je handen vuil wilt maken, kun je beginnen met breadboarden, en als je geen breadboards meer hebt, is het tijd om te beginnen met protoboarden en vervolgens je eigen boards te ontwerpen. Dat is de route die ik heb genomen. :-)

De toetredingsdrempels zijn bijna onbestaande: alleen een bereidheid om te leren.

#3
+4
jluciani
2010-01-06 20:25:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het belangrijkste voordeel van Arduino ten opzichte van andere platforms is de gemeenschap van gebruikers en ontwikkelaars die het platform openlijk delen en verbeteren. Momenteel heeft geen enkel ander platform die breedte en diepte van ondersteuning.

Hier zijn enkele bullets -

 • De softwaretools zijn gratis en draaien op Linux, MAC en pc. Eenvoudig programmeren met behulp van een USB-poort.
 • Software is open en kan gemakkelijk worden aangepast om aangepaste voorbeelden te maken.
 • De schema's van de kaarten en talrijke randapparatuur zijn gratis beschikbaar. Er is een grote verscheidenheid aan compatibele kaarten beschikbaar die kunnen worden aangepast aan specifieke toepassingen.
 • Veel begeleiding op arduino.cc en sites zoals chiphacker Veel lokale gebruikersgroepen.

Ik maak een aantal standaard Arduino / Sanguino-compatibele kaarten die een verscheidenheid aan randapparatuur integreren (Zigbee (XBee), RTC, DAC). Ik doe ook ontwerpen op maat. Mijn hints en documentatie voor toepassingen zijn te vinden op http://www.wiblocks.com Als je specifieke vragen over mijn borden hebt of je programma verder wilt bespreken, stuur me dan een e-mail.

#4
+4
bpijls
2010-01-06 21:13:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een geweldig punt over het Arduino-platform is gemaakt door Dave Jones op zijn Electronics Engineering Video Blog.

Zijn mening is vanuit een professioneel standpunt en hij durft zelfs de spot te drijven met de Arduino-naam om te bewijzen dat hij geen fanboy is. Hij stelt dat de Arduino erg interessant is omdat hij geen gebruik maakt van een soort vreemde parallelle ontwikkelomgeving, zoals de PICAXE. Zelfs beginners leren het Arduino-platform in echte C te programmeren, zij het enigszins vereenvoudigd. Als je wilt kun je eigenlijk AVR C rechtstreeks vanuit de Arduino IDE programmeren en de stap van Arduino naar AVR studio is ook niet zo groot.

Ik programmeer mijn borden meestal vanaf de opdrachtregel. U kunt Arduino-schetsen of C / C ++ compileren met een makefile- of shell-script. Ik gebruik EMACS om te bewerken en te compileren. Het is erg snel.
Is het gewoon een C / C ++ -modus of is er een aparte Arduino-schetsmodus?
Het Arduino-team heeft de op Java gebaseerde editor voor de programmeeromgeving "Processing" (waaruit het hele "schets" -ding is ontstaan) samen met AVR-GCC (een vrij beschikbare versie van de GNU C / C ++ compiler voor AVR-microcontrollers) verpakt en een eenvoudig te gebruiken bibliotheek bovendien. Het is dus allemaal gewoon C / C ++, maar in plaats van te schrijven: PORTB | = (1 << PB2) schrijf je: digitalWrite (10, HIGH), wat iets gemakkelijker te begrijpen is. Je kunt nog steeds de "hardcore" AVR-syntaxis in de sketch gebruiken als je wilt. Een Arduino "sketch" is een C ++ programma dat vóór compilatie in een bibliotheek moet worden ingepakt.
Ik verwees eigenlijk naar EMACS, heeft het een aparte Arduino Sketch-modus of gebruikt jluciani alleen de bestaande modi voor C / C ++?
#5
+2
Phillip Ross
2010-01-07 05:43:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Verreweg de beste manier is om Silicon Chip magazine het te laten ondersteunen. De PICAXE is een klassiek voorbeeld - het is veel populairder in dit deel van de wereld dan waar dan ook - zelfs in het VK waar het werd ontwikkeld - omdat een enthousiaste PICAXE-gebruiker (Stan Swan) Silicon Chip interesseerde en er artikelen over begon te schrijven. Dus als er een echte Arduino-noot is die goede artikelen kan schrijven, moet hij / zij een beginnershandleiding voor Arduino schrijven en deze naar het tijdschrift sturen. Als het goed genoeg / interessant genoeg is, zullen ze het publiceren (en ik spreek uit ervaring!). Je verdient misschien geen fortuin, maar je helpt het Arduino-evangelie te verspreiden.

#6
+1
Amos
2010-01-08 05:30:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als ik 17 jaar leraar ben geweest (wiskunde, niet technologie of ICT) in het VK, zou ik een van de volgende twee dingen moeten doen (of beide) als ik wilde dat scholen zich zouden concentreren op het gebruik van Arduinos om basiselektronica te leren:

 1. Overtuig de School Improvement Officer / Advisor die zich bezighoudt met technologisch onderwijs voor een bepaalde lokale autoriteit dat de Arduino de beste match was voor de elektronische behoeften van zijn scholen, in feite zou ik waarschijnlijk moeten overtuigen een aantal van hen, wat betekent dat u ze op een conferentie moet bereiken. De mensen die dit overtuigend zouden moeten doen, moeten waarschijnlijk zelf ervaren technologiedocenten zijn die Arduinos al dan niet in een klaslokaal hebben gebruikt en die praktische demonstraties kunnen geven en wat-als-vragen kunnen stellen. Als er helaas geen ervaren mensen waren die tegen me demonstreerden, zou ik gewoon aannemen dat de demonstranten verkopers waren en dat hoogstens 50% (en dat is vrijgevig) van wat ze me vertelden uitvoerbaar was. De adviseurs / schoolverbeteraars zijn de mensen die in Engeland in ieder geval een groot deel van de bijscholing organiseren, dus het zou een eerste stap zijn om ze aan boord te krijgen. Als het je lukt om ze te verkopen op het idee van Arduinos, dan zouden ze meer demonstraties / trainingen op een meer regionaal niveau moeten organiseren om ideeën / technieken / voorgestelde cursusinhoud onder de docenten zelf te verspreiden. Het is misschien de moeite waard om mensen te laten zien hoe ze ook hun eigen Arduino-klonen kunnen bouwen, zodat ze aan de slag kunnen met weinig geld.

 2. Een andere manier zou zijn om ofwel de Key Stage 3 Technology-mensen van de regering of een of meer van de Major Examencommissies ervan te overtuigen dat Arduinos het ding is dat al die jaren ontbreekt aan het lesgeven in elektronica. Nogmaals, dit zou eerst demonstraties aan relevante mensen met zich meebrengen, wat dan zou moeten resulteren in training voor de eigenlijke leraren "bij het krijtgezicht" (ik heb al 7 jaar geen schoolbord in mijn kamer gehad, maar het staat nog steeds bekend als krijt gezicht).

Praktisch gezien krijgt op de school waar ik werk, elke Key Stage 3-leerling ongeveer 12-18 weken elektronica-educatie, dat draait om basiscircuits, basissolderen en het ontwerpen van een elektronisch spel dat gebruikmaakt van een door elke leerling ontworpen PCB (een technicus zorgt voor het etsen). Dat is het voor de eerste 3 jaar van de middelbare schooltechnologie, er kan ook wat werk aan circuits in de wetenschap zijn, er zijn geen microcontrollers bij betrokken. Als ze willen dat leerlingen die ervoor kiezen om Technologie aan GCSE te volgen, een complexere versie van dit elektronische spel kunnen maken voor hun GCSE-cursussen, maar dat is het dan. In de ICT ligt de focus op het gebruik van verschillende softwarepakketten om veelvoorkomende problemen op te lossen, met een korte stop door stroomdiagrammen en eenvoudige programmering. Als ze iets ingewikkelder doen dan LOGO, zou ik verrast zijn.

Andere scholen doen misschien meer elektronica, maar ik weet eigenlijk niet zeker hoever ze dat gaan, veel van het technologiecurriculum lijkt erop gericht te zijn. Ontwerptechnieken en het gebruik van vaardigheden die worden geleerd om specifieke problemen op te lossen in plaats van te zeggen dat we mensen kunnen toerusten om deze specifieke tools of stukjes technologie te gebruiken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...