Vraag:
eBook Reader voor gegevensbladen
geschema
2010-04-09 12:37:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik haat het om datasheets of gebruikershandleidingen op het scherm te lezen, en bij het afdrukken van dergelijke documenten wordt veel papier / inkt verspild. Heeft iemand geprobeerd om een ​​eBook Reader voor dit doel te gebruiken? Zijn ze goed genoeg om de soms complexe diagrammen op datasheets weer te geven?

Krijg een tweede scherm
Een antwoord:
W5VO
2010-04-09 15:12:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Kindle DX gebruikt om datasheets te lezen, en het was een relatief prettige ervaring. Meestal is de tekst op een gegevensblad redelijk groot genoeg om er goed uit te zien. Ik heb het ook op dagboekpapieren gebruikt en ontdekte dat de tekst klein genoeg is om moeilijk te lezen te zijn. Cijfers met zeer fijne lijnen verschijnen niet, maar nogmaals, datasheets zijn hier meestal niet zo slecht over.

Het zoomvermogen is beperkt, waardoor het moeilijk is om net genoeg in te zoomen om de marges weg te snijden. Een oplossing is om de PDF te "afdrukken" met een PDF-printer op een kleinere virtuele pagina. Het is misschien de moeite waard om de juiste instellingen te achterhalen voor iets groots, zoals een boek of een gegevensblad van een microcontroller, of voor een bepaalde fabrikant die u vaak gebruikt, maar het is een onhandige hack.

Ik denk niet dat ik zou $ 480 USD vrijmaken voor slechts het lezen van datasheets. De ervaring voelt tweederangs aan in vergelijking met de rest van de e-bookfuncties. Ik zie het als een leuk extraatje van het apparaat.

Nu de iPad uit is, kun je op eBay een goede deal krijgen voor een Kindle DX.
Hoe is de Kindle voor elk type .pdf? Kunt u in- en uitzoomen op een pagina? Ik dacht dat het erg handig zou zijn voor al die .pdf-boeken die op internet rondzweven. Bedankt.
Laat ik beginnen met te zeggen dat de manier waarop ik pagina's wil bekijken de portretmodus is. De "zoom" -functionaliteit wordt bereikt door het scherm naar liggend te schakelen en de PDF-lezer in de breedte van het document te laten passen. Het werkt, maar dat is niet de manier waarop u uw pdf wilt lezen, aangezien het scrollen niet erg vloeiend is. PDF-boeken zijn meestal OK, maar als ze grote marges of dichte tekst hebben, moet u mogelijk enkele aanpassingen aanbrengen. De ideale pdf voor de Kindle heeft geen marges. Vandaar het gedeelte over het gebruik van een PDF-printer om de originele PDF af te drukken in een "bijgesneden" formaat.
Ik zou zeggen dat e-boeken echt slecht kunnen scrollen vanwege de langzame verversingssnelheid van het scherm; zonder te bedenken dat u veel meer batterij leegraakt! Ik zou willen voorstellen om de pagina in delen op te splitsen.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...