Vraag:
RS232-naar-USB-converter
jdiaz
2009-12-03 03:17:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Iedereen heeft aanbevelingen voor een goede rs232-naar-usb-converter. Er zijn er veel en zo te zien zijn sommigen wisselvallig.

Goede chauffeursondersteuning is een must.

Ik hoop dat je USB-naar-serieel bedoelt (in welk geval zijn de onderstaande antwoorden van toepassing)? rs232-to-usb zou betekenen dat uw pc een RS232-aansluiting heeft en dat u deze wilt converteren naar een USB-aansluiting. AFAIK zo'n gadget bestaat niet.
als je toegang hebt tot een ATMEGA8- en usbasp-programmeur, kun je er zelf een bouwen. er is een VUSB-project dat een USB naar RS232-omzetter is. Maar het zou het logische niveau niet naar RS232 converteren, in plaats daarvan heb je daarvoor een MAX232 zoals een laadpompcircuit nodig.
Vijf antwoorden:
#1
+23
Kortuk
2009-12-03 03:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Elke FT232-chip is goed (dwz FT232R). De stuurprogramma's zijn openbaar beschikbaar en Windows wordt automatisch gedownload.

Het zal verschijnen als een seriële poort en er zijn veel voorgebouwde oplossingen beschikbaar. Het bedrijf dat de FT232-chips maakt, FTDI, zal ook veel zelf ontwikkelde oplossingen verkopen.

Een opmerking: de FIFO's op deze chips zijn meestal behoorlijk diep (zoals in 512 of 1024 tekens diep!). Dat is goed voor de meeste toepassingen (het houdt de gegevens duidelijk beter in beweging), maar als u enkele bytes met een lage latentie wilt ontvangen, kan dit een probleem zijn. Ik weet niet hoe ik dit moet aanpassen voor Windows, maar als je hulp nodig hebt met Linux, zoek dan in de linux-seriële mailinglijst naar mijn naam (Kohne) en je zou mijn relevante hacks moeten vinden.
Ja, het andere probleem hier is dat mensen vaak vergeten dat USB niet als serieel is, het is geen speciale verbinding met directe busarbitrage. Als u USB gebruikt, moet u accepteren dat er een latentie aan verbonden is. We eindigen normaal gesproken met een wachttijd van 20-100mS, een echte seriële poort zou de voorkeur hebben, maar welke klant heeft er een.
+1 - Ik wilde dezelfde dingen zeggen. Ik heb FTDI-chips met succes gebruikt met 921,6 Kbaud en toch heb ik zelden bufferoverschrijdingen op mijn pc tegengekomen, dus ze hebben goed werk geleverd met zowel de hardware als de Windows-stuurprogramma's.
@Michael K: FIFO's hebben geen invloed op uw latentie, tenzij ze slecht zijn ontworpen. De latentie met elke USB <-> RS232-converter is voornamelijk te wijten aan de inherente USB-tijdslotbeperkingen, zoals Kortuk opmerkt.
Ja, we hebben ook zeer hoge baudrates geïmplementeerd, tot nu toe was het uitstekend.
Idem dito. Ik gebruik ze overal. Ze zijn ook behoorlijk robuust - ik heb per ongeluk de hele FT232 op 3.3v laten draaien en hij werkt nog steeds zonder een externe oscillator, in tegenstelling tot wat hun datasheet zegt.
#2
+6
todbot
2009-12-03 07:31:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

USB-naar-serieel-adapters leven en sterven door hun stuurprogramma-ondersteuning. In mijn ervaring heeft FTDI geweldige ondersteuning op alle drie de besturingssystemen (Mac OS X, Windows, Linux), maar de chips zijn iets duurder. Ik herinner me dat Prolific geweldige ondersteuning had op Linux, maar de Mac-stuurprogramma's waren nogal waardeloos.

Ik gebruik ze voor de stuurprogramma's, daarom maak ik mijn keuze: als een enkele klant een probleem heeft, gaan alle bespaarde kosten uit het raam.
#3
+4
edebill
2009-12-03 09:33:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bent u op zoek naar een chip of een echt apparaat? Keyspan maakte vroeger geweldige apparaten - meestal een USB-naar-DB-9-adapter. Ik heb de laatste tijd geen reden gehad om een ​​nieuwe te kopen.

Wat de chip betreft, ben ik alleen maar tevreden met de verschillende FTDI-gebaseerde oplossingen die ik heb geprobeerd (hoewel ze allemaal naar TTL- serieel, in plaats van RS-232).

Keyspan is OK, we hebben die aan het werk en ze zijn een van de weinige niet-FTDI-apparaten die goed voor mij hebben gewerkt. het ging echter niet naar de baudrate die ik had gehoopt.
#4
+3
thisismyrobot
2009-12-03 04:38:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb de Prolific-chipset in dit product gebruikt en deze is buitengewoon betrouwbaar. Net als de FT232 wordt deze weergegeven als een seriële poort. Ik heb het zonder problemen in veel van mijn projecten gebruikt, het beste voorbeeld zou deze zijn, waar het me overleefde door het uiteinde van de rs232 uit elkaar te trekken om rechtstreeks verbinding te maken met enkele pinnen.

#5
+2
Daniel Grillo
2010-07-09 19:29:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

CP210x van Silabs is een geweldig product. Het is moeilijk te solderen, maar er zijn veel tutorials die dit op Google onderwijzen.

De voordelen zijn dat er geen kristal nodig is en dat er slechts enkele condensatoren worden gebruikt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...