Vraag:
Draadloze communicatie over grote afstanden
littlebirdceo
2009-12-21 13:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zou graag willen communiceren tussen een Arduino en een pc, maar over een afstand van 2500+ voet buiten in de open lucht, draadloos. Wat zou de beste manier zijn om dit te doen? De communicatie-apparaten die ik heb gevonden (xbee, ...) gaan niet ver.

Er zijn eigenlijk twee opties die ik zie: koop een van die superlange afstands-radiomodules, zoals XBee die geschikt is voor een afstand van 1 mijl, of neem een ​​gsm-module en communiceer via internet met behulp van het mobiele netwerk.
gerelateerd: http://electronics.stackexchange.com/questions/68587/long-range-rf-communication
Acht antwoorden:
#1
+10
Some guy
2009-12-21 17:05:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat voor soort gegevenssnelheid moet u behouden?

Communicatie over lange afstand is heel goed mogelijk in open gebieden met een zeer laag stroomverbruik - een project waar ik momenteel aan werk, omvat datatransmissie van meer dan 500 km met slechts 25 mW (miliwatt) aan tx-vermogen - dit hangt natuurlijk af van een gezichtslijn en de gegevensoverdracht is slechts 50 baud. Zelfs zonder zichtlijn is omnidirectionele communicatie buitenshuis vrij gemakkelijk te realiseren binnen het bereik dat u zoekt.

Zoals anderen al hebben gezegd, is het belangrijk om uw antennes af te stemmen op uw beoogde gebruikspatronen - kunt u ons meer details geven over vereisten / gebruikspatronen?

Kunt u een goede bron aanbevelen voor het lezen van de juiste frequenties, antennetypen, versterking, enz.?
#2
+6
Pyrodogg
2009-12-21 14:56:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een factor waarvan uw opties afhankelijk zijn, is hoe de gegevensoverdrachtssnelheid die u over die afstand nodig heeft. Meer van de toepassingen met een lang bereik en laag vermogen verminderen de doorvoer naarmate de afstand groter wordt.

De XBee Pro 50mW Series 2.5 werkt bijvoorbeeld op 2,4 GHz met een bereik van 1 mijl en heeft een gegevensoverdrachtsnelheid van 250 kbps.

Het grotere bereik XBee Pro 900 XSC werkt op 900 MHz en heeft een bereik van meer dan 24 kilometer, maar een gegevensoverdrachtsnelheid van slechts 9,6 kbps.

Je kunt ook kijken naar richtantennes en signaalversterkers.

* alleen * "9,6 kbps ... Ik herinner me dat ik vroeger toegang had tot internet met mijn 2,4 kbps-modem ...
ja, maar heb je draadloos toegang tot internet vanaf 25 kilometer afstand met iets dat bijna de kracht van bluetooth heeft.
Met QRSS zendt u 2000 km met 10 mW. De datasnelheid is echter een beetje laag, rond de 0,0001 kbit / s. : D
#3
+5
zklapow
2009-12-21 14:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wifi, misschien als je bereikvergroters voor je netwerk hebt gebruikt, of als je het geld hebt, kun je het mobiele netwerk gebruiken met een module zoals deze van sparkfun.

#4
+5
tinkerlog
2009-12-21 14:31:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er zijn XBees die ongeveer 1 mijl (~ 4800 voet?) communiceren. http://www.ladyada.net/make/xbee/modules.html Misschien kun je het bereik zelfs verbeteren met een betere antenne.

Als u de antenne verwisselt, zijn er vereisten voor draadverlies om te voorkomen dat de FCC wordt geschonden. U krijgt hetzelfde maximale bereik, ongeacht de antenne. FCC geeft een limiet voor uw uitgestraalde vermogen in de richting van maximale straling. Dus omnidirectioneel zal dezelfde grens raken als een richtantenne, tenzij ik me vergis.
#5
+2
jluciani
2009-12-21 18:21:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals gezegd zou de XBee met de 50mW antenne dit moeten doen. U wilt er zeker van zijn dat u de antenne met hoge versterking bestelt. Er is een reeks XBees die worden geleverd met een coax-connector aan de bovenkant. IIRC de antenne met de hoogste versterking is de sprietantenne met de coaxkabel. Het document dat de antenneversterking bespreekt is toepassingsnota XST-AN019a van MaxStream.

#6
+2
minimer
2011-06-05 18:08:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben met succes deze communicatie meer dan anderhalve kilometer op onze miniatuur-UAV's gepusht zonder ooit de communicatie te verliezen. Het is een seriële modem, onze buadrate was op dat moment 9600.

[http: // www.digi.com/products/wireless-wired-embedded-solutions/zigbee-rf-modules/point-multipoint-rfmodules/xtend-module.jsp#overview[1 ]

veel succes!

Kan ik hiermee een bereik van ongeveer 700 m bereiken zonder LOS? Of wilt u mij een betere oplossing voorstellen, als die er is? (pad is niet zwaar belemmerd. er zijn slechts 3,4 bomen die de perfecte LOS blokkeren. anders kreeg ik een redelijke LOS). Bedankt..
#7
  0
Ryan Griggs
2016-08-31 20:16:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt standaard wifi 2,4 GHz- of 5 GHz-radio-eenheden gebruiken met paneel-, yagi- of parabolische richtantennes.Gebruik een Ethernet-shield op je arduino en de ethernetpoort op de computer (of je netwerk).Deze afstand is volledig haalbaar met dit type setup en ondersteunt een hoge bandbreedte.Ik heb enGenius- en Deliberant-merken zonder problemen over dergelijke afstanden gebruikt.

Voor een goedkopere oplossing kun je dit misschien bereiken met een aantal standaard wifi-routers zoals de linksys WRT54GL met DD-WRT of anderefirmware waarmee de ACK-time-out kan worden aangepast, en door enkele kleine directionele antennes zoals dit te gebruiken, of op l-com.com, bekijk hun selectie van 2,4 GHz-antennes met TNC-connectoren.

#8
-1
gcouger
2017-03-20 12:30:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik herinner me een verbinding van 100 mijl in Zuid-Amerika die betrouwbaar was met 100 mw aan bij 14 MHz met een buadsnelheid van 2 of 4 met behulp van een extreem stabiele oscillator en een zeer smal filter, allemaal gebouwd met analoge onderdelen.

Ik zou vandaag gemakkelijk moeten zijn als je een frequentie kunt krijgen van 3 tot! 50 MHz. Een GPS kan worden gebruikt om een ​​zo goed mogelijke klok te synthetiseren en moderne digitale signaalcodering en decodering van berichten die een signaal kunnen trekken dat u niet kunt horen in solide kopie. Als je een smal filter op een stabiele frequentie zet, kan een verbazingwekkende hoeveelheid ruis worden weggefilterd. Door een faseverschuivende decodering te gebruiken, kan de computer dingen eruit halen die ik niet kan zien of horen.

Natuurlijk, hoe smaller het filter, hoe lager de baudrate.

In de VS en Europa is toegang tot frequenties voor dataradio's moeilijk tot onmogelijk. Als je iets wilt dat snelle gegevenstoegang benadert, heb je 3 tot 5 banden nodig, verspreid over het bereik van 3 tot 30 MHz, en dat is niet elke dag zeker. Het frequentiebereik van 50 tot 150 MHz is betrouwbaar van 03:00 uur tot 12:00 uur als meteoorverstrooiing. Het heeft minimaal een 100 watt radio nodig met een antenneversterking van 9 dBi. Het is gedaan met een ERP van 100 watt maar verbindingen corroderen en onderdelen verouderen, dus je hebt een veiligheidsfactor nodig.

Het is 10 jaar geleden dat ik in Midden-, Zuid-Amerika, Mexico of Afrika werkte. Hun frequentietoewijzing was op dat moment veel flexibeler. Als aannemer vertelde ik mijn cliënt wat ik over de wet te weten kon komen en liet het aan hem over. Je kunt een geweldige 7 MHz NVIS-antenne maken op een Caboose of boven de ketel van de motor op een trein die een bijna constante locatie van een trein in Afrika 500 mijl geeft. Verdubbelt zichzelf en doet het 's nachts goed op 3,5 MHz.

Leuk verhaal, maar het probeert niet eens de vraag te beantwoorden.Onthoud dat dit geen traditioneel discussieforum is.
Het was laat en ik raakte van de baan.Sommige hammen in Californië gebruiken wifi-radio's voor piek-tot-piekgemeenschappen voor maaiers en rebellen bouwen een gecodeerd systeem voor rampenverkeer dat niet als platte tekst kan worden verzonden.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...