Vraag:
Is er een manier om uw eigen geleidende draad te maken voor draagbare elektronica?
Allan
2009-10-31 02:09:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben een arme student, vroeg me af of iemand zelfgemaakte recepten heeft voor het maken van geleidende draad voor gebruik in draagbare elektronica?

Stap 1: Zoek een geleidend schaap of een geleidende katoenplant.Stap 2: Extraheer de vezels uit genoemde geleidende vezelbron.Stap 3: Spin geleidende vezels tot geleidende draad.
Hoeveel ijzer hebben de schapen nodig in hun voeding om staalwol te maken?
Drie antwoorden:
Andrew S. Parnell
2009-10-31 04:12:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nou, je zou wat echt laagdikke draad kunnen gebruiken, maar ik kan me niet voorstellen dat dat je geld zou besparen.

150 meter geleidende draad kost slechts $ 20 bij sparkfun.

oh wauw, ik dacht dat het veel duurder was dan dat. Kunt u eraan solderen?
De meeste geleidende draden kunnen niet worden gesoldeerd. In plaats daarvan worden verbindingen gemaakt door ze aan componenten te binden. In plaats daarvan naait u de draad om de componenten om een ​​verbinding te maken. Zie deze instructable voor het algemene idee: http://www.instructables.com/id/STN40TRFMMCYRFD
Ik kwam zojuist een andere methode tegen die beweert echt goed te werken, waarbij je metalen kralen koopt (bij een kralen- / ambachtswinkel) en ze aan de draad knijpt. Soldeer vervolgens de kraal. Hier te vinden: http://www.kobakant.at/DIY/?p=1720
littlebirdceo
2009-10-31 15:29:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Instructables heeft een artikel over het maken van geleidende draad met zeer fijne draad en draad, die samen een sterke draad met lage weerstand vormen.

Het principeidee is dat je de draad en de vezel samen spint. Zoals Andrew Parnell zei, 150 meter geleidende draad kost slechts $ 20 bij sparkfun.

Proost,

Marcus

morgellon
2009-12-15 06:17:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

hoewel het niet zozeer gaat om het maken van geleidende draad, is hier een goed bericht over de verschillende soorten commercieel verkrijgbare geleidende draad. Geeft een goed overzicht van verschillende vergelijkingen, waar te kopen en wat ze kosten. hoop dat dit helpt! http://www.fashioningtech.com/page/conductive-threadDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...