Vraag:
Arduino pin-afstand
mad_z
2009-12-09 14:12:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hoe omzeil je de vervelende pinafstand op de Arduino?

Waar pin 7 en pin 8 geen standaardafstand hebben.

Waarom is het zo ingesteld?

Drie antwoorden:
#1
+39
morgellon
2009-12-09 16:06:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ontmoette Massimo dit jaar op Flourish Conf in Chicago ... en ik stelde hem eigenlijk dezelfde vraag. Wat is er met de oneven pin-afstand ?! Dit was een onderwerp van discussie onder vrienden, met de algemene overtuiging dat het je helpt om schilden achterstevoren op te zetten.

Blijkt dat de werkelijke reden voor de oneven pin-afstand een fout in het originele CAD / gerber-bestand was. Dus ja, de oneven pin-afstand was volkomen onbedoeld. Massimo zei ook dat er een voorstel was om de oneven pin-afstanden te verwijderen, beginnend met de Duemilanove-, Mega- en toekomstige modellen (een zogenaamde "herstart"), maar werd afgewezen ten gunste van omgekeerde compatibiliteit met oude schilden, enz.

Ik hoop dat dit helpt met de vraag over de oneven speldafstand.

Waarom community-wiki?
Veel mensen voegen gewoon een communitywiki toe zodat anderen de post kunnen verbeteren. Vele anderen maken het gewoon mogelijk om het als zodanig te hebben. U staat anderen toe uw verklaring aan te passen, waardoor u mensen bijna vertelt dat u gelooft wat u hebt geschreven, maar u accepteert dat anderen misschien meer weten.
#2
+8
edebill
2009-12-09 21:05:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik merkte eigenlijk een bijkomend voordeel op. Ik heb mijn eigen Arduino compatibel gemaakt met overal standaardafstanden en heb het schild onmiddellijk achterstevoren aangebracht. Die oneven tussenruimte betekent dat je het schild niet fysiek achterstevoren kunt plaatsen (laat staan ​​dat je aan beide kanten het verkeerde aantal pinnen hebt).

Dat gezegd hebbende, ik doe mijn bord niet opnieuw om dat te voorkomen . Ik ga gewoon voorzichtiger zijn :)

#3
+6
mad_z
2009-12-10 02:54:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vond hierover een paar interessante punten op het adafruit-forum toen ik ernaar begon te kijken.

Hierop soldeerde de man een andere header op de arduino als een ' outrigger '- zodat de nieuwe header uitgelijnd is.

En deze ... de man heeft zijn eigen gebogen header gemaakt die erin past zodat je je eigen schild.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...