Vraag:
Elektronica met een lange levensduur
DownCount
2009-12-20 19:41:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

ik vroeg me voor een project van mij af of ik componenten kan bestellen die gemaakt zijn voor een lange gebruiksduur. passen Mil-spec-componenten onder deze categorie? Wat ik eigenlijk wil zijn onderdelen die heel lang goed zijn en een zeer hoge betrouwbaarheid hebben, naast een hoge levenscyclus (aantal keren dat het wordt gebruikt) kan ik elektrolytica tellen , omdat ze niet lang duren. Componenten met een hoog vermogen zijn waarschijnlijk ook beter. Weet iemand of er bedrijven zijn die deze vervaardigen?

p.s. Is er een alternatief voor relais dat ik kan gebruiken om grote hoeveelheden stroom te schakelen? omdat relais een laag aantal schakelingen hebben.

Splits de estafettevraag op in een aparte vraag
Even belangrijk voor het splitsen van de relaisvraag is het specificeren van wat voor soort vermogen - AC, DC, hoogspanning of hoge stroom, wat voor soort belasting (resistief of inductief), enz.
Vier antwoorden:
#1
+17
jluciani
2009-12-20 20:56:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De levensduur van uw elektronica hangt waarschijnlijk meer af van uw ontwerp dan van de componenten. U kunt de betrouwbaarheidsgegevens van de componenten bekijken op de websites van de fabrikant. Zonder een goed ontwerp bereikt u de gespecificeerde betrouwbaarheid niet. Zonder procesbeheersing tijdens de productie kunt u geen betrouwbaar product vervaardigen. Een strategie om de kwaliteit van een product te testen, is gedoemd te mislukken.

Veel componenten zullen de activeringswet van Arrhenius volgen, die de levensduur van de componenten schat op basis van de bedrijfstemperatuur en de specificatie van de maximale bedrijfstemperatuur van de component. . Het verlagen van de bedrijfstemperatuur heeft een dramatisch effect op de levensduur. Bijvoorbeeld - het verlagen van de bedrijfstemperatuur van elektrolytische condensatoren met 10 graden Celsius zal de levensduur van de condensator met ongeveer een factor 2 verlengen. Een condensator met een nominale waarde van 105 graden met een temperatuur van 85 graden gaat ongeveer 4 keer zo lang mee als een condensator met een nominale waarde van 85 graden bij 85 graden Celsius.

U kunt grote hoeveelheden stroom schakelen met MOSFET's en IGBT's. Voor betrouwbaarheid zal warmte je vijand zijn. U wilt de halfgeleider snel van uit naar aan en uit schakelen om de verwarming te minimaliseren. Er zijn tijdelijke thermische curven aan de achterkant van het gegevensblad. De thermische massa van de matrijs is klein. Het schakelen van de transistor in 10uS versus 1mS zal een dramatisch effect hebben op de junctietemperatuur.

In het algemeen -

  • Ontwerpbeoordeling - thermische, elektrische belasting, omgevingsstress
  • Ontwerpkwalificatie
  • Kies componenten met een brede temperatuur.
  • Kies fabrikanten van kwaliteitscomponenten.
  • Ga op de juiste manier om met uw componenten - ESD, vochtigheid, omgeving
Het verwarmen van een transistor is niet het ergste (zolang je hem maar koeler laat draaien dan de nominale temperatuur, + houd veel marge zodat de vergelijking van Arrhenius je meer levensduur geeft). Het is thermische cycli die de moordenaar is.
#2
+4
Seidleroni
2009-12-20 20:58:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ten eerste komt de levensduur van een specifiek elektronicaproduct vaak neer op 1 of 2 componenten op een bord, en meestal kunnen dat de condensatoren zijn die in een project worden gebruikt. De levensduur van de condensator is erg afhankelijk van het type dat je kiest (tantaal is de beste, denk ik, maar iemand corrigeert me als ik het mis heb). U wilt deze items ook koel houden, aangezien de levensduur van het onderdeel vaak verdubbelt voor elke 10 ° C onder de maximale bedrijfstemperatuur. Dus als een deel van het product heet wordt (> 50-60 ° C), probeer dan manieren te vinden om het koel te houden door middel van warmteafvoer of op een andere manier.

Ik denk dat keramiek eigenlijk de beste levensduur heeft. Tantalums zijn elektrolytisch, ze zijn gewoon een ander materiaal dan aluminium elektrolytische doppen, en ze hebben een betere levensduur dan aluminium. zie wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Tantalum_capacitor
#3
+3
ril3y
2009-12-20 20:12:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Afhankelijk van uw toepassing kunt u een transistor gebruiken om dingen aan te zetten. U kunt ook altijd een Solid State-relais gebruiken. (geen bewegende delen). Wat betreft de rest van uw vraag. Het spijt me dat ik het niet weet.

Hoop dat het helpt.

Ril3y

#4
+2
Jim
2009-12-20 21:31:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik veronderstel dat het afhangt van hoe lang lang is. Heeft u dit apparaat nodig om lang mee te gaan na uw levensduur? bepaalde componenten, bijvoorbeeld een back-electret-microfooncapsule, zullen eerder door overmatig gebruik sterven. Ik kan me voorstellen dat de meeste chips en discrete componenten waarschijnlijk langer meegaan dan wij allemaal, zolang je ze maar niet misbruikt. Pas op dat u alleen werkt binnen het nominale vermogen van uw componenten, als u zich zorgen maakt over schade door statische ontlading, vermijd dan CMOS-chips.

Ik heb een 22 jaar oude Atari-computer, werkt tot op de dag van vandaag nog perfect en ik weet zeker dat er een paar fijne chips in zitten.

Dingen zoals elektrolytische condensatoren hebben hebben een lange weg afgelegd in de afgelopen 10-20 jaar, een moderne gaat waarschijnlijk aanzienlijk langer mee dan die in mijn Atari. Je zou altijd te veel kunnen doen aan het vermogen van je componenten, ik kan me voorstellen dat ze op de lange termijn een beter gevecht zouden leveren.

Nu ik erover nadenk, mijn oom heeft een 30 jaar oude elektrische gitaar, het heeft misschien iets te maken met passieve schakelingen, maar tot op de dag van vandaag is het prima, het klinkt nu waarschijnlijk beter. Ik denk niet dat het ooit is gerepareerd.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...