Vraag:
Beste PIC-programmeur?
David Brenner
2009-12-20 22:10:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou PIC's in mijn projecten willen gaan gebruiken en vroeg me af welke programmeur ik zou moeten krijgen. Ik heb veel ervaring met het gebruik van microcontrollers (68k, avr), ik heb ook veel ervaring met elektronica (dus het bouwen van een programmeur is mogelijk).

Ik zou graag MPLAB, icsp , en de in-circuit debugging-functie lijkt behoorlijk netjes. USB zou ook handig zijn, maar is niet noodzakelijk. In uw antwoord zou ik een vergelijking van de voor- en nadelen van uw aanbeveling op prijs stellen.

Vier antwoorden:
#1
+17
Leon Heller
2009-12-20 23:51:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop een Microchip PICkit 2, ongeveer $ 35. Het heeft USB, ICSP en in-circuit debugging via MPLAB. Het kan ook fungeren als een stand-alone ICSP-programmeur en kan ook worden gebruikt als een seriële poortanalysator en eenvoudige logische analysator.

PICkit 2

Er is een nieuwere PICkit 3, maar sommige gebruikers beweren er problemen mee te hebben gehad.

Je kunt ook een van de nieuwe ICD 3-eenheden aanschaffen, ongeveer $ 150. Ik heb mijn oude ICD 2 vervangen door een, en het is een geweldig stuk kit - erg snel (high-speed USB) met verschillende leuke nieuwe functies. Het is een professionelere eenheid dan de PICkits; Microchip vervangt ze bijvoorbeeld gratis als ze ooit een fout ontwikkelen, zelfs als de gebruiker er iets geks mee heeft gedaan.

Het lijkt erop dat ze de prijs hebben verhoogd tot $ 50 ... Ik was in de verleiding, maar ik vond een "kloon" op ebay voor 23,99, niet zeker of het goed is, heb ik er ooit veel over gehoord?
Het wordt een kloon van de PK2. Als je met de nieuwere chips wilt werken, heb je de PK3 nodig, daar zijn geen klonen van omdat de circuitdetails niet zijn gepubliceerd. Ik zou de extra betalen en het echte werk krijgen.
Ik weet niet zeker wat de problemen zijn met de PICkit 3. In sommige gevallen werkt de PICkit 3 beter voor mij dan de ICD 3.
Zijn deze "klonen" zo goed als het origineel van Microchip? Kunnen ze elke PIC-microcontroller programmeren?
#2
+10
Jason S
2009-12-21 00:23:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u op zoek bent naar de beste in-circuit programmeur / debugger voor uw eigen productiviteit, dan is ICD3 of RealICE het beste. (deze zijn duurder, maar je krijgt waar je voor betaalt!)

Deze zijn sneller (+ daarom sneller te herstellen van bugs / gekheid) dan de oudere ICD2, die op zijn beurt lichtjaren beter is dan de originele ICD1 (ugh!)

#3
+6
Wim
2009-12-24 02:55:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voor hobbygebruik is de PICkit2 zeker een zeer goede optie. Het is een modern ontwerp, USB, integreert met MPLab, voert in-circuit debugging uit, het is goedkoop (met nog goedkopere klonen beschikbaar), en zowel het ontwerp als de firmware zijn open source, zodat je je eigen kunt bouwen of er een kunt integreren voor foutopsporing in je eigen bordontwerpen.

#4
+1
onaclov2000
2010-07-20 01:53:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb niet veel ervaring met meerdere programmeurs, maar ik heb de Pickit 2 en het lijkt best gaaf, ik heb het dochterbord voor signaalanalyse gekocht in de hoop het enigszins als een o-scope te gebruiken, maar heb dat niet kreeg de kans om er echt mee te spelen, het is me gelukt om de 16F913 en 16F684 te programmeren. Ik geloof dat ik de 100 microcontroller-projecten voor het kwaadaardige genie als referentie heb gebruikt en het is echt nuttig geweest.

raad die aan, maar totdat ik anderen heb gebruikt, weet ik niet of dit de beste is.

EDIT: (ik dacht dat ik dit al had opgelost ... arghhh), ik heb het redelijk goed gehad ervaring met Pickit 1, ik heb eigenlijk niet Pickit 2, het spijt me, ik raakte in de war.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...