Vraag:
Goedkope Bluetooth
jluciani
2010-01-07 21:53:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat is de goedkoopste manier om een ​​met Bluetooth geïntegreerde radio aan een embedded systeem toe te voegen?

Ik gebruik een BlueGiga WT12 die goed werkt. IIRC deze zijn in het bereik van $ 20- $ 25. Zijn er vergelijkbare modules die minder duur zijn?

Ik heb bijvoorbeeld ook de geïntegreerde Zigbee-radio's (bijv.XBee) overwogen. Alles lijkt echter tussen de $ 20 en $ 25 te liggen.

Ook vergelijkbaar: http://electronics.stackexchange.com/q/514/142
Voor een projecthack, misschien een BT-headset gebruiken (soms praktisch gratis) en audio gebruiken om gegevens te transporteren? Vrij belabberde bandbreedte, maar hij spreekt bluetooth! :)
Vijf antwoorden:
#1
+10
davr
2010-01-07 23:41:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bluetooth is enigszins ingewikkeld om te implementeren, er is een hele protocolstapel enz. $ 20 is waarschijnlijk het minimum dat je op dit moment gaat betalen, de enige manier om veel goedkoper te worden, is massaproductie (en ik heb het over tientallen van duizenden modules).

Heeft u echt Bluetooth nodig? U kunt proberen een langzamere, goedkopere RF-radio te gebruiken, afhankelijk van uw toepassing. De minst dure draadloze muizen en toetsenborden gebruiken bijvoorbeeld over het algemeen geen bluetooth, ze gebruiken aangepaste RF waarvoor een aparte USB-dongle op je pc nodig is, maar zelfs met het losse stuk is het voor hen goedkoper om te produceren dan bluetooth.

Bedankt. Ik wil een draadloze verbinding rechtstreeks met een telefoon, dus ik denk dat BT de enige optie is die standaard is op de meeste telefoons. Voor andere toepassingen gebruik ik een CC2500-ontwerp waarvan de totale kosten voor onderdelen ongeveer $ 2 - $ 3 bedragen.
chiphacker-link is dood.
@antony.trupe - Bedankt voor de melding en bewerking; de link is technisch gezien niet dood (hij verwijst naar http://electronics.stackexchange.com/questions/227/bluetooth-adapter-for-arduino, wat oplost als een verwijderde vraag) maar is in feite dood omdat het slechts een lijst is van links naar enkele eBay-veilingen en webwinkels die eind 2009 en begin 2010 actief waren en goede deals boden. Vorig jaar werd het als off-topic afgesloten en is het sindsdien verwijderd. Ik denk dat dit een goed voorbeeld is van waarom slechte winkelvragen buiten het onderwerp vallen, en waarom informatieve antwoorden zoals deze beter zijn.
#2
+8
Connor Wolf
2011-05-10 05:14:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De optie van $ 2:
Plak een USB-Bluetooth-adapter van $ 2 op uw propller MCU

Het hangt ervan af of u al een Parallax-propeller a gebruikt > voor je lokale microprocessor, maar je zou waarschijnlijk een USB-Host-stuurprogramma voor een andere microprocessor kunnen combineren, als je de microprocessor echt goed kent.

+1, ik heb net dit antwoord gevonden, en het past perfect bij het idee dat ik had om een ​​goedkope Bluetooth-adapter te krijgen!
#3
+5
Toby Jaffey
2010-10-26 16:00:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zei dat je de CC2500 voor andere projecten gebruikt, de CC2540 zou in de smaak kunnen vallen (als BLE een optie is).

Het ziet er ook naar uit dat BTStack goedkope HCI USB-dongles kan aansturen.

http://code.google.com/p/btstack/

#4
+4
Frank
2011-07-22 07:12:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U moet hier voorzichtig zijn. Als uw toepassing via de telefoon spreekt, raad ik BT ten zeerste af. Eenvoudige reden: u kunt het niet laten werken met de iPhone. U moet een MFI-lid worden en Apple-belasting (d.w.z. royalty's) betalen en een authenticatiechip plaatsen.

Als uw app verticaal is en u Android kunt specificeren, is bt ok.

Afhankelijk van uw complexiteit, als u aanvullende of uitgebreidere protocollen nodig heeft, moet u een BT-stack licentiëren van iemand anders, tenzij je 6 maanden wilt besteden aan het ontwikkelen van jezelf. De hierboven genoemde BT-stack is goed voor basisdingen, maar zou niet werken voor complexere dingen.

De commerciële BT-stacks kosten ongeveer 20K en worden geleverd met een royalty van slechts tientallen centen. (Volume is de bepalende factor)

#5
+1
Jim
2012-12-06 23:09:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn stem geldt voor deze: http://www.ebay.com/itm/190433073764 en hun soort. (veel meer op dx.com) Zeer gemakkelijk te gebruiken.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...