Vraag:
Sensordata visualiseren met OSX?
tuupola
2009-12-22 01:19:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welke software raadt u aan voor het visualiseren van sensorgegevens op OSX. Bijvoorbeeld een stel sensoren aangesloten op Arduino en via serieel naar MacBook gestuurd. Realtime grafieken hebben de voorkeur, maar zouden ook geïnteresseerd zijn in log-and-graph-later-oplossingen.

Ik ben ook geïnteresseerd in oplossingen hiervoor, met name open source / cross-platform. Voor snelle, eenmalige grafieken om me te helpen de gegevens te visualiseren, gebruik ik meestal gnuplot. Maar deze grafieken zijn nogal lelijk en voor zover ik weet, ondersteunt gnuplot geen realtime. Je zult waarschijnlijk een aantal bibliotheken moeten gebruiken om je eigen bibliotheken te bouwen. Bijvoorbeeld: http://eli.thegreenplace.net/2008/08/01/matplotlib-with-wxpython-guis/
Negen antwoorden:
#1
+7
jdiaz
2009-12-22 02:07:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een die in me opkomt is Verwerken. De ontwikkelomgeving is vergelijkbaar met de Arduino's en is cross-platform (Java).

Ik zou graag een native OSX-app willen zien, maar heb deze nog niet gevonden :)

Ik hou van het verwerkingsidee, maar niet bepaald turn-key.
http://www.glacialwanderer.com/hobbyrobotics/?p=261
#2
+5
MrEvil
2009-12-23 23:14:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik ofwel RRD TOOL, wat goed is voor het bewaken van continue gegevensstromen. Als ik eenmalige grafieken wil maken, gebruik ik meestal matplotlib.

MRI with EEG1

RRD

Hoe heb je RRDtool geïnstalleerd? Heb je RRDtool en zijn afhankelijkheden van de bron gecompileerd, fink / homebrew / etc gebruikt of voorgecompileerde binaire bestanden gevonden?
http://brew.sh/ zou voor u heel goed moeten werken voor de meest populaire oSS-pakketten.
#3
+4
tinkerlog
2009-12-22 05:57:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt Grapher gebruiken voor eenvoudige grafieken. Het wordt geleverd met OSX. Hoewel het niet echt krachtig is, is het oké om snel enkele voorbeelden te bekijken.

@zklapow heb je een link?

Ik denk dat @zklapow "Python" betekent, niet "hon".
#4
+3
zklapow
2009-12-22 02:30:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

hon is zowel open source als platformonafhankelijk. U kunt pyserial gebruiken om verbinding te maken met een Arduino en er zijn bibliotheken beschikbaar om de gegevens in een grafiek te plaatsen.

Bedoel je Python?
#5
+3
Amos
2009-12-23 04:50:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou een kijkje kunnen nemen in Pure Data, een Max-achtige taal (het is niet alleen voor het genereren van muziek). Er is hier een Wikipedia-pagina met wat meer informatie erover. Het wordt volledig ondersteund op Mac OSX en er is zelfs een subforum hier gewijd aan het koppelen van dingen als Arduinos.

#6
+3
terrace
2009-12-29 06:27:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik gebruik Max voor al mijn sensorverwerking en visualisatie. Zowel Max als zijn jongere open source broer Pd hebben bibliotheken voor geavanceerde grafische programmering (respectievelijk Jitter en GEM). Jitter is zijn eigen grafische systeem gebaseerd op 'jitter-matrices', maar bevat een reeks op OpenGL gebaseerde tools. GEM is gebaseerd op OpenGL.

Een alternatieve (opnieuw op OpenGL gebaseerde) gegevensstroomtaal die bij OSX wordt geleverd, is Quartz Composer.

Samen met Processing, vvvv en Flash zijn dit de standaard realtime video-programmeeromgevingen voor artiesten. Allemaal geweldige keuzes voor snel ontwikkelende toepassingen voor sensorgegevensvisualisatie.

#7
+2
Interactive Matter
2010-01-06 16:30:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt mijn op verwerking gebaseerde schets bekijken, die ik gebruikte voor het visualiseren van AD7746-gegevens. Het is heel eenvoudig - maar misschien precies wat je nodig hebt. Het haalt waarden uit de seriële püorts, decodeert strings en genereert datasets. Neem gewoon contact met me op als je vragen hebt.

#8
+1
Maciek Sawicki
2009-12-22 06:42:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal voorstellen om een ​​RIA-framework te gebruiken ( http://en.wikipedia.org/wiki/Rich_Internet_application). Strikt genomen raad ik het Data Visualization-framework aan bovenop het RIA-framework ( http://www.insideria.com/2009/12/28-rich-data-visualization-too.html).

Ik denk dat Flash de beste aanpak is. Ik raad Flex of Air aan (als je meer desktop-integratie nodig hebt).

Om verbinding te maken met flash heb je ser2net of iets dergelijks nodig. Voorbeeld U kunt as3glu ( http://code.google.com/p/as3glue/) gebruiken waarin ser2net is ingebouwd.

Een ander interessant project is NETLab Toolkit ( http://newecologyofthings.wik.is/NETLab_Toolkit)

Latentie, latentie, latentie.
#9
+1
jluciani
2009-12-30 23:03:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou een database (zoals PostgreSQL) en een webinterface gebruiken. Voer Apache uit en serveer grafieken en tabellen. Elk apparaat met een browser kan de grafieken, tabellen of tekengegevens bekijken.

U kunt ook een zoekinterface voor de gegevens bieden.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...