Vraag:
Afschermingstechnieken voor digitale sensoren
Peter Gibson
2010-04-22 06:31:47 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Welke afschermingstechnieken zijn het meest geschikt voor een digitale sensor (3 draden - Pwr, Gnd, Sig) in een lawaaierige omgeving (met name TL-verlichting)?

Twisted pair (in dit geval trio) werkt goed voor differentiële spanningen, maar ik vermoed dat het hier niet effectief zal zijn, ook al is de stroom in de draden in evenwicht.

Heeft afgeschermde draad een aparte aardingsdraad nodig, of is het acceptabel om de afscherming te gebruiken als grond? Moet de afscherming aan beide uiteinden worden geaard, of alleen op de printplaat?

Bewerken: sensor wordt op de printplaat aangesloten via ~ 1m kabel.

Weet je zeker dat je het zelfs nodig hebt?
Wat voor soort sensor gebruik je? Welk protocol (als het een complexe sensor is) gebruikt het? Waar zie je de ruis - in de digitale uitgang of de analoge voorkant van de sensor?
We hebben problemen met sites die een bepaalde fluro-ballast gebruiken, andere sites zijn prima. De sites zijn afgelegen, dus diagnose is moeilijk. De sensoren (hall-effect) zitten in een lichtbak met de fluro's.
Zes antwoorden:
Jason S
2010-04-22 17:36:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik raad je aan om een ​​exemplaar van Henry Ott's "Noise Reduction Techniques in Electronic Systems" aan te schaffen / te bekijken. Het spreekt over deze dingen.

Niet aard de afscherming aan beide uiteinden, aangezien dit een aardlus creëert. Het PCB-uiteinde is waarschijnlijk de beste plaats om de afscherming te aarden.

Kan een aardlus een probleem zijn als het andere circuit (sensor) geïsoleerd is van de aarde?
Ott is hier zeker de referentie voor.
@jpc: ja. De afscherming is niet bedoeld om stroom te voeren, zodat deze een uniform potentiaal heeft. U moet dus een andere geleider gebruiken om de retourstroom naar aarde te geleiden. Maar als je de afscherming aan beide uiteinden aan de aardgeleider vastmaakt, heb je een lus.
pingswept
2010-04-22 06:47:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

U kunt de afscherming gebruiken als aardingsdraad. Aangezien de sensorstroom waarschijnlijk klein is, zal de impedantie van de afscherming erg laag zijn.

U moet de afscherming tenminste op de printplaat aarden. Het maakt niet uit of je hem bij de sensor aarden of niet. Wat je probeert te doen, is de grootte en impedantie van lussen in ruis te verminderen.

Met een digitaal signaal zou je hoe dan ook relatief ongevoelig voor ruis moeten zijn.

Gack! Gebruik de afscherming niet als aardingsdraad.
Ik zeg niet dat het een * goed * idee is, maar voor een sensor waar de stroom een ​​paar mA zal zijn, is de impedantie van de meeste afscherming niet laag genoeg?
dat is minder dan het idee dat de afscherming geen stroom van / naar een circuit moet leveren. Anders kan het dienst doen als antenne en ruis uitstralen. Je verbergt de circuitstromen van de buitenwereld in het schild.
ajs410
2010-04-22 20:43:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Probeer wat ferrietkralen te gebruiken. Ze zijn de grote klomp aan het einde van sommige snoeren, zoals USB-snoeren en netsnoeren. Ze filteren ruis behoorlijk goed.

pfyon
2010-04-22 21:01:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je zou waarschijnlijk kunnen proberen de 60Hz-ruis weg te filteren met een eenvoudig RC-filter.

Florescents zijn niet 60 Hz (nou ja, misschien wel). Voorschakelapparaten worden gebruikt om die 60 Hz op te voeren tot 20 kHz of zo.
Mark
2010-04-23 05:39:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als u een vraag heeft over signaalintegriteit, weet u zeker dat u een probleem heeft? Zo ja, hoeveel en met welke frequenties? Doet u impedantie-aanpassing tussen de driver en de transmissielijn? Zo ja, hoe?

Als je je zorgen maakt over EM-emissies van de kabel, waarvan ik wed dat ze vrij hoog zijn met een enkelvoudig digitaal signaal, dan is de beste oplossing om een ​​kleine printplaat te maken waar de sensor mee kan leven met een differentiële lijndriver.

Algemene vraag, wat is de klokfrequentie van het signaal?

mtrw
2010-04-23 11:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Weet u zeker dat het probleem de geluidskoppeling op de kabel is? Is er een kans dat de ballast een magnetisch veld produceert dat groot genoeg is om de sensor zelf te verzadigen?Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...