Vraag:
Een nieuwe soldeerbout kiezen
littlebirdceo
2009-12-21 12:56:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik ben op zoek naar een nieuwe soldeerbout. Wat is de beste allrounder soldeerbout (soldeerstation) < $ 200 USD?

Hier is een tip (geen woordspeling bedoeld). Let bij het kopen van soldeerbout op de prijs en beschikbaarheid van tips. Er zijn enkele goedkope soldeerbouten die goed uit de doos werken. Maar nadat de punt is doorgebrand, is het onmogelijk om een ​​vervanging te krijgen. Waarschijnlijk is deze kwestie afhankelijk van het land.
Acht antwoorden:
#1
+10
Cymen
2009-12-21 13:53:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bent u op zoek naar de beste waar voor uw geld of solide betrouwbaarheid?

De beste waar voor uw geld:

Chinese 2-in-1 of 3-in-1 met soldeerbout, heteluchtstation en (met 3-in-1) rookvanger. Ik ging voor de Kada 952D op eBay, maar na wat meer te hebben gelezen over de betrouwbaarheid, is het lagere risico van kopen bij een gerenommeerde dealer dichter bij huis aantrekkelijk. De Aoyue wordt blijkbaar in dezelfde fabriek gemaakt en lijkt iets vaker voor te komen, dus het is misschien de moeite waard om voor een Aoyue over de Kada te gaan. Vermoedelijk zijn de soldeerbouten op deze aanbiedingen compatibel met de Hakko-tips. Over de meegeleverde tips lopen de meningen uiteen. Ik heb een selectie van echte Hakko-tips besteld om te vergelijken.

Kada 852D + of 952D: zie eBay.

Aoyue 968:

Solide betrouwbaarheid:

Weller WES51

Hakko 936

Je zou een van bovenstaande kunnen combineren met een heteluchtstation ( zeg Aoyue 850 ++) en nog steeds minder dan $ 200 zijn (tenminste als je in de VS bent en $ 200 aan het praten bent).

Ik heb geen ervaring met een van deze producten, maar heb onlangs dezelfde beslissing genomen . Ik wacht op de Kada 952D en kruis mijn vingers dat hij niet defect zal zijn. Ik kan maar één link plaatsen in mijn eerste bericht.

Ik heb een Aoyue Int2901, met behulp van de meegeleverde tip. Ik heb het 6 maanden geleden gekregen en sindsdien is het geweldig. De mijne kwam eigenlijk van Fry's Electronics (outpost.com).
Dat is goed om te weten. Het is een geweldige optie om te kunnen retourneren / ruilen zonder te hoeven verzenden.
Ik heb ook een paar maanden Aoyue 968. Ik vind het erg leuk, vooral rookabsorber. Ik heb echter nog geen SMD-project gedaan, dus ik heb het gereedschap voor het opnieuw bewerken van hete lucht niet getest.
Ik heb mijn Kada 952D ontvangen en het werkt! Het pakket was iets minder dan $ 140 verzonden en het werd op vrijdag verzonden en moest op maandag worden bezorgd. Inbegrepen waren extra keramische elementen voor het strijkijzer en de heteluchtcomponent en extra tips. Ik probeerde wat SMD en door het gat te verwijderen componenten van een goedkope netwerkkaart met de hete lucht en slaagde erin om de printplaat te laten roken en rimpelen op de hoogste warmte-instelling . Het is dus zeker krachtig genoeg. Het strijkijzer lijkt in orde. Ik noem nadelen in de volgende opmerking ...
Ik heb twee nadelen opgemerkt: het kleine is dat de soldeerboutstandaard van plastic is en erg licht. Het vervangen door een metalen exemplaar is niet duur. Het grotere nadeel is het probleem dat al door een andere poster werd genoemd: er is geen schakelaar die de stroom definitief uitschakelt. Het uitschakelen van de twee schakelaars betekent dat de luchtpomp aan blijft terwijl het verwarmingselement aan de hete luchtzijde afkoelt. Dus het de hele tijd aangesloten laten, is iets wat ik niet op mijn gemak voel. Een laatste probleem is dat de heteluchtpomp een beetje luidruchtig is. Het zou fijn zijn om apart strijkijzer en hete lucht te hebben.
De luchtpomp die aan blijft terwijl het verwarmingselement afkoelt, is waarschijnlijk om de punt veilig te koelen. Hetzelfde idee als een diaproject of een overheadprojectorventilator die blijft branden nadat u de lamp hebt uitgeschakeld.
@JohnR.Strohm Ik ben het ermee eens dat het gewoon voor altijd aan blijft, zo lijkt het. Als update is mijn soldeerbout dood, maar de hete luchtzijde werkt nog steeds. Ik heb er nog niet in gegraven en ik heb het amper gebruikt. Het is verplaatst in de kofferbak van een auto, dus misschien heeft dat het beschadigd.
#2
+5
markrages
2009-12-21 13:20:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat Circuit Specialists goede deals heeft met soldeerstations.

http://www.circuitspecialists.com/level.itml/icOid/6388

Ik heb de CSI-STATION1A en CSI-STATION2A modellen. (Identiek behalve analoog / digitaal display. Ik geef de voorkeur aan analoog.) Ze zijn goed gemaakt en werken net zo goed als de duurdere Weller- en Pace-apparaten die ik eerder heb gebruikt.

Alle Chinese soldeerstations lijken om hetzelfde soort fooi te gebruiken, en ik heb 10-packs met vervangende fooien kunnen kopen op eBay. De levensduur van de tip lijkt ongeveer een jaar bij dagelijks gebruik te zijn. Ik weet zeker dat ze langer meegaan als ik eraan zou kunnen denken het strijkijzer uit te zetten als ik het niet gebruik.

#3
+5
Scott Murphy
2009-12-22 08:43:27 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou geen moeite doen met hete lucht. Koop gewoon een Weller of Hakko, dat zijn beide goede merken. Ik zou sparen om een ​​de-soldeerpistool te krijgen. Ze maken het leven zoveel gemakkelijker voor zoveel toepassingen.

Waarom zou je je niet druk maken over de hete lucht?
Ik heb gewoon geen applicatie gezien waarin ze Braid en een desolderpistool echt verslaan. Ik denk dat ze misschien goed zijn voor het monteren van chips met een hoog aantal pinnen en / of BGA? Ik heb er een, maar ik gebruik het nooit, dus ik denk dat ik misschien een oneerlijke vooringenomenheid heb.
Eerlijk genoeg. Ik heb er geen ervaring mee, dus ik was nieuwsgierig. Blijkbaar houden de SparkFun-mensen van het heteluchtstation, maar het gaat niet in op waarom. Ik plaatste wat details boven mijn hoofdcommentaar hierboven, maar als ik het "opnieuw zou doen", zou ik met een op zichzelf staand strijkijzer gaan (waarschijnlijk Weller of Hakko) en later een op zichzelf staand heteluchtstation overwegen.
Dit gaat eigenlijk in op waarom SparkFun van hete lucht houdt voor SMD: http://www.sparkfun.com/commerce/tutorial_info.php?tutorials_id=102
Ik heb die video gezien. daarom kreeg ik hete lucht. Het probleem is dat bij de daadwerkelijke toepassing de lucht meestal wordt geblokkeerd door andere componenten.
#4
+3
jkopel
2009-12-22 09:04:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een van deze ZD Electronic Tools ZD-929C gekocht en ben er redelijk tevreden mee. Ik heb het snoer per ongeluk een keer te strak om het handvat gewonden en het is losgeraakt, maar dat zie ik als mijn eigen schuld. De tips zijn van goede kwaliteit en het strijkijzer warmt snel op en lijkt een redelijk constante temperatuur vast te houden. Een vrij goede deal voor $ 50.

Ik heb dezelfde en ben er blij mee.
#5
+2
Jim
2009-12-21 16:57:20 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb er net een met een keramische punt, hij schijnt erg snel op te warmen en hij gaat veel langer mee.

Niet zo snel als een Metcal - kleine tips worden in ongeveer 6 seconden op temperatuur gebracht, grote misschien 10-15 seconden max ...
#6
+2
Leon Heller
2009-12-21 22:31:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Metcal maakt ongetwijfeld de beste soldeerapparatuur. Het is duur nieuw, maar prima oudere modellen kunnen vaak op Ebay worden opgehaald voor ongeveer dezelfde prijs als een nieuw Weller-systeem. Ik heb een paar jaar geleden £ 125 (GBP) betaald voor een tweedehands STSS-motor met een nieuw MX-500-handstuk en verschillende nieuwe cartridges van een Britse leverancier. Ik kocht vervolgens een tweede STSS-eenheid op Ebay voor £ 70. De cartridges zijn duur, maar ze gaan erg lang mee, en er is er een gemaakt voor vrijwel elke soldeeropdracht.

Leon

Waar zijn de cartridges voor?
#7
  0
endolith
2009-12-21 22:48:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op het werk hebben we Hakko 936, die redelijk goed werkt. (Google zegt $ 75 nieuw) SparkFun verkoopt een exemplaar van de Hakko 936 voor $ 40, wat ik zou aanraden.

Thuis heb ik een Weller WES50, wat ok is, maar niet super geweldig. (Google zegt $ 125,00 nieuw)

#8
  0
cksa361
2010-10-30 09:38:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een Hakko FX888. Geweldig strijkijzer om elke dag te gebruiken. Ik heb er een goedkoop Chinees eBay-heteluchtstation bij, en het doet zijn werk prima - er zijn een paar QFN- en LGA-pakketten mee gesoldeerd.

Wees niet bang om voor de goedkope tools van merken zoals Aoyue als je een klein budget hebt! Ze zijn niet zo slecht!Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...