Vraag:
Welke elektronische componenten moet ik altijd bij de hand hebben?
jdiaz
2009-12-10 07:30:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk erover om wat onderdelen te bestellen voor dagelijks gebruik. Ik denk erover om één grote aankoop te doen om de verzendkosten en andere kosten te minimaliseren.

Wat zijn enkele van de componenten die elke elektronicahobbyist de hele tijd zou moeten hebben?

Om een ​​beetje meer aandacht te besteden: typisch werken met Arduino's, PIC's en sensoren. 5V - projecten met lage stroomsterkte.

Op zoek naar: component, waarde of bereik (indien aanwezig), fabrikant (optioneel)

Bijvoorbeeld - weerstanden, 1K tot 100K 5W

Ik vraag me af of dit een wiki zou kunnen worden, met antwoorden met een minimum aantal stemmen. Meningsverschillen kunnen worden opgelost door middel van een duel.
Achttien antwoorden:
#1
+35
Clint Lawrence
2009-12-10 16:37:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is mijn algemene collectie. Afgezien van de onderstaande componenten, wanneer ik ooit door onderdelen ga, meestal door een paar extra's. Het duurt niet lang om op die manier kansen op te bouwen en te eindigen.

 • 1/2 W 1% metaalfilmweerstanden. Alle E12-waarden tussen ongeveer 100 R en 1 Meg. Willekeurige verzameling waarden in 5W.

 • 1, 10, 22, 33, 68, 100, 220, 330 nF 63 V filmkappen. Een willekeurig assortiment elektrolytica - 1, 10, 100 uF in spanningen tussen 16 V tot 63 V. Een hand vol keramiek met verschillende waarden van minder dan 1 nF.

 • PNP voor algemeen gebruik en NPN-transistors. Ik heb meestal BC337 / 327's die rondslingeren, maar vrijwel alles is voldoende.

 • 2N7000 N-fet

 • Welke ooit krachtige BJT's en FET die je tegenkomt. Maar het is handig om tenminste één fatsoenlijke N-FET rond te laten slingeren.

 • LM7805 en LM317s. Deze zijn bijna onverwoestbaar. De 317's met een enkele weerstand vormen een echte handstroombron die goed is als je een uitgang of voeding wilt beschermen, maar niets te nauwkeurig nodig hebt. (Het circuit staat in het gegevensblad)

 • Opamps - TL072 of TL074 voor algemene doeleinden, lage ingangsstroom. LM358 zijn gemakkelijk te verkrijgen en hoewel ze niet rail-to-rail zijn, kunnen ze worden gebruikt voor vele toepassingen van een enkele rail. Ik heb ook een selectie van verschillende rail-naar-rail op-amps die af en toe worden gebruikt.

 • Enkele shuntreferenties. LM336, TL431 of vele anderen. Aanpasbare zijn handig om stand-by te houden, zodat u ze instelt op de waarde die u nodig hebt.

 • 1N4148's en 1N4007's.

 • Een paar extra microcontrollers in je favoriete smaak.

 • Kristallen en laadkappen die passen bij je favoriete microcontroller.

Ik zou de weerstanden downgraden - ik ben best tevreden met 1/4 Watt-weerstanden. Ik zou ook kijken naar het vervangen van de LM7805 door iets energiezuiniger. 7805's zullen de batterijen allemaal vanzelf leegmaken :(
Nou ... ik denk dat ik batterijen niet zo vaak gebruik.
Ik ben het ermee eens dat 1 / 2W meer is dan je nodig hebt, maar ik zou ervoor pleiten het geld dat je bespaart te gebruiken door naar 1 / 4W te gaan om te upgraden van E12 (10% tolerantie) naar ten minste E24 (5%). Zie http://bit.ly/cTVeGp voor meer opties, zoals het opslaan van de E48 (2%) ingesteld in 1%. Om de wiskunde voor u uit te voeren, zijn er 12 waarden / decennium in E12, 24 in E24, enz., Voor een totaal van 49 waarden in 100-1M voor E12, 97 in E24, 195 in E48, enz. Als u ze kunt vinden bijna $ 0,05 per stuk, en je krijgt er 10 elk, dat geeft je $ 24,50 voor E12, $ 46,50 voor E24 of $ 97,50 voor E48. Waarschijnlijk gemakkelijker om een ​​kit te krijgen zoals: http: //elexp.com/cmp_2501.htm.
Hoewel ik het ermee eens ben dat een betere tolerantie nuttig is, heb ik al te veel "rare waardeweerstanden" verzameld die ik waarschijnlijk nooit zal gebruiken.
#2
+21
Chris Gammell
2009-12-10 20:38:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het gevoel dat het onderdeel dat van deze lijst is weggelaten de almachtige zener is (misschien wat 1V en 5V zodat je spanningen kunt opbouwen die je nodig hebt). Je kunt ze gebruiken voor gruntreferenties voor DAC's (ervan uitgaande dat je niet om drift geeft) en ze zijn handig voor het instellen van voltages waar je ze nodig hebt. Ze werken ook uitstekend als klemmen voor het geval u uw circuit op een bepaald punt tegen overspanning wilt beschermen (de zener zal in werking treden en de stroom beginnen te dalen wanneer het knooppunt waarop het zich bevindt boven de spanning van de zener uitkomt). Je kunt ze ook gebruiken om stroombronnen in combinatie met een weerstand en een transistor op te zetten om een ​​zeer stabiele stroombron te hebben voor andere delen van je circuits (werkt veel beter dan alleen een weerstand en een spanningsbron).

Ik heb de kracht ervan pas echt gerealiseerd toen ik ze begon te gebruiken.

Ik ben Zener Diodes helemaal vergeten. Ik ben Diodes allemaal samen vergeten, maar ze worden regelmatig gebruikt. Ik ben dol op een zener, en 5,1V zenerdiodes zijn bijna volledig temperatuuronafhankelijk.
1V "zeners" hebben een zachte knie en over het algemeen slechte specificaties. Dus rijg ze niet aan elkaar, pak het gedeelte met hogere spanning.
#3
+17
Kortuk
2009-12-10 09:52:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geniet er echt van om een ​​paar BJT's en een paar MOSFET's te hebben. Als je eraan gewend bent om ze te gebruiken, zal het altijd lonend zijn om een ​​versterker met een zeer hoge versterking te bouwen met een offset om hem in het midden van je ADC-bereik te plaatsen. Het aantal keren dat 1 cap, 2 weerstanden en een BJT 4 op-amps hebben vervangen door een hele reeks componenten.

Om een ​​lijst te maken:

Resistors , de normale set die je kunt krijgen, ik heb graag 1 ohm tot 10 Meg, maar ik heb veel weerstanden, ze doen nooit pijn.

Caps , de basiswaarden , 1000pF, .1uF, 4.7uF, er zijn er nog een paar, maar je snapt het wel.

inductors , ik heb er eerlijk gezegd nooit een, ik heb ze alleen gebruikt in specifieke projecten aan een professor die ze toewijst (RFID).

BJT's , koop gewoon wat goedkope doorlopende gaten, ik zou er een houden die behoorlijk hoge stroomsterktes aankan, en sommige zijn ontworpen voor het 100uA - 500mA bereik.

op-amps , er zijn vele keren dat ze helpen, comparator-bediening is mijn meest voorkomende. Ik hou van rail-to-rail op-amps. Er zijn veel andere dingen om naar te zoeken, maar voor mijn gebruik is rail-rail het belangrijkste.

Sommige 5V en 3.3V lineaire regelaars , het is fijn om om van een muuromvormer van ongeveer 9 V naar een bruikbaar bereik te gaan.

Heatsinks kunnen leuk zijn om te hebben, vooral voor die lineaire regelaars.

LED's en Fotodiodes , LED's voor foutopsporing, enzovoort, fotodiodes omdat je nooit weet wanneer je licht moet meten (ik heb graag een paar IR- en een aantal algemeen zichtbaar licht ).

Flash , deze PDIP-chip van 1 MB is bijvoorbeeld 1,34 per stuk en kan het geheugen van uw systeem echt verbeteren. Je kunt voor ongeveer hetzelfde een beetje groter worden als je een SOIC-16-pakket niet erg vindt.

Ik weet dat Flash-geheugen een beetje vreemd lijkt, maar ik heb zoveel verschillende projecten waarbij niet-vluchtig geheugen helpt, en vaak heb ik gewoon meer ruimte nodig, het voldoet aan beide rekeningen.

Ik hoop dat deze lijst helpt .

Bedankt Kortuk. Dit helpt zeker. Vraag over de doppen: elektrolytisch of keramiek? Op de BJT's, op-amps, regulators, specifieke onderdeelnummers waar ik op moet letten?
@Kortuk: Kun je uitleggen wat je bedoelt door een BJT te gebruiken boven een op-amp in je eerste paragraaf een beetje verder?
@jadiaz, Ik denk dat zowel elektrolytisch als keramiek belangrijk zijn. Ik hou ervan om veel keramiek in de kleinere waarden te houden (1uF en minder) en ik wil graag dat al mijn grote kappen elektrolytisch zijn, omdat ze worden gebruikt als voeding voor de chip, maar niet goed zijn in het absorberen van hoge frequentie [email protected], Ik zal iets later in een voorbeeld bewerken als ik de kans heb.
Stoere N (P als je een goede deal krijgt) MOSFET's zijn een goede basis brute force-schakelaar voor veel doeleinden, van PWM-omschakeling naar instelbare stroombronnen.
Akkoord. Ik gebruik P als ze een goede deal zijn, maar in het algemeen gebruik ik N, alleen vanwege de deal.
#4
+17
Jason S
2009-12-15 00:36:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergeet testapparatuur niet!

Naast een goede DMM (4 1/2 of 4 3/4 cijfers zijn het waard, zoek er ook een met capaciteitsdetectie), koop ook wat patchkabels . Ik raad ten zeerste items van Pomona aan. We hebben zojuist een recente aankoop gedaan, voornamelijk patchkabels (minigrabber aan beide uiteinden, banaan-naar-banaan en banaan-naar-alligator), maar ook een paar eigenzinnige dingen ervan:

Is de set [1] goed voor een hobbyist / student? Heb lang gezocht naar de apparatuur die u heeft opgegeven. [1] http://www.elexp.com/ktc_lead.htm
Voor puntige sondes heb ik slechts 22AWG-draad gebruikt, vastgebonden met normale multimeter-sondes. Werkt goed en heeft slechts 1 set sondes nodig.
Als ik er een moest kiezen, zou ik de # 6342 pogo-tips in een oogwenk kopen. Ze waren niet zo duur, en de veerkracht is van onschatbare waarde om goed contact te maken. Dat kun je gewoon niet doen met niet-conforme draden of sondes, zonder daar te zitten en hard tegen het betreffende onderdeel te drukken.
#5
+16
Lou
2009-12-10 20:47:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik bewaar ontsnappingspinnen en -koppen. Ze zijn geweldig voor ontwikkelborden, bestellingen van SparkFun en voor het werken met een Arduino.

Ik zou ook enkele man-man jumper-draden aanraden als je van plan bent om breadboards te gebruiken met een Arduino. Ze zijn erg handig. In plaats van jumperdraden gebruik ik solid-core aansluitdraad in verschillende kleuren (ik geloof 22-ga, maar de maat is niet kritisch). Ik merk dat ik op deze manier een behoorlijk aantal jumpers met verschillende lengtes heb gemaakt en een paar dollar heb bespaard, maar als ik ze aan pinnen heb gesoldeerd, voorkom ik dat je een te veel gebruikte draad in een kop afbreekt, wat behoorlijk frustrerend is. Het kost maar een paar dollar, dus het is het waarschijnlijk waard.

Ook is een doos met voorgesneden en ingeblikte jumperdraden voor breadboard erg handig. Ze zijn er in verschillende kleuren en lengtes, waardoor het gemakkelijk is om snel prototypes te bouwen. Ik bewaar een doos van deze bij de hand.

Voor kleine maar veelzijdige circuits, zoals bewezen vermogensregelaars, kunnen die kleine breadboards niet kloppen. Ik heb er een paar met gewone circuits die ik vaak gebruik als bouwstenen voor grotere composietcircuits.

Ik weet dat dit geen componenten zijn, per se , maar ik vind ze erg handig om bij de hand te hebben om met mijn componenten te gebruiken en vond dat het in de geest van de vraag lag om ze op te nemen.

22ga is het beste voor breadboarding. 20ga is te groot en 24ga kan te gemakkelijk losraken.
Bedankt voor het verduidelijken! Het is een van die dingen die ik nooit in mijn geheugen heb vastgelegd en alleen merk als ik zo ter plaatse ben. FWIW, ik heb met succes 24-ga gebruikt (in feite geloof ik dat dat de dozen met voorgesneden breadboard-draden zijn) en heb ik geen problemen opgemerkt.
#6
+13
Jason S
2009-12-11 04:41:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

instelbare shuntspanningsreferentie:

 • TLVH431 - Ik raad deze ten zeerste aan, hij is goedkoop en werkt tot 18V bij gebruik van een 1,25V referentiepindrempel (originele TL431's zijn 2,5V) en referentie pin stroom is erg laag. TLV431 is minder duur als u slechts tot 6V werking nodig heeft.

Analoge multiplexers:

 • HC4051 / 4052/4053-serie - dit zijn goed voor algemene, lage bronimpedantie (<1kohm) ingangsspanningen (lekstroomspecificatie is 1uA, wat behoorlijk waardeloos is)

 • FSA4157 / NLAS4157 - deze zijn goed voor micropowercircuits, ze specificeren lekstroom veel lager dan de HC405x-serie.

dubbele opamps die relatief goedkoop maar degelijk zijn (kijk naar de specificaties om te zien wat je leuk vindt): ik geef de voorkeur duals omdat ze zuiniger zijn dan singles, maar gemakkelijker te ontwerpen dan quads.

rail-to-rail input en output (RRIO):

 • MCP6242
 • MCP6022
 • TS922

rail-to-rail output (RRO)

 • MCP602
 • MCP617
 • LMV358
 • LMV822
 • LMV722
 • LMV772
 • TLC2272
 • TLV2442
 • LVC342
 • TLV272
Ik wist dat ik er een paar zou vergeten, analoge multiplexers zijn een voorbeeld. Ik heb er nooit genoeg van, ik moet er om de paar maanden 20 of zo bestellen.
#7
+13
endolith
2009-12-13 02:01:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Veel 10K-weerstanden.

Als ik het mag vragen, waarom?
Omdat je ze overal voor gebruikt. :) Pull-up weerstanden op digitale chips, versterkingsweerstanden op op-amps, etc. Het is altijd de waarde die we als eerste opraken.
- "Als het enige gereedschap dat je hebt een hamer is, ziet elk probleem eruit als een spijker ...". Misschien nog enkele andere componenten?
#8
+9
user1307
2010-04-01 11:28:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

74HC595

Ik ben een beetje ouderwets - vergeet je 555 timers niet.

... of de 741 op-amps ...
vergeet de 741 op-amp! U kunt voor minder geld betere opamps kopen.
#9
+8
Jim
2009-12-11 01:50:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Als je met Pics en Arduinos werkt, is het waarschijnlijk een goed idee om wat schuifregisters te kopen, je weet nooit wanneer je een hoop extra ins en outs nodig hebt.

#10
+7
Monica
2009-12-10 11:31:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zou stemmen voor een pot van 5K of 10K met twintig beurten. Het kan handig zijn voor zaken als het opheffen van offsets-tweaks tijdens breadboarding. Ik betwijfel echter of je de potten veel zult gebruiken in de laatste circuits, dus waarschijnlijk zullen slechts een paar het je doen.

Ja, we hebben een algemene regel dat er geen potentiometers zijn in productiecircuits.
#11
+5
Ponkadoodle
2010-06-25 11:50:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Solder Wick

Veel gemeenschappelijke componenten kunnen worden gered van bijna alles met een PCB erin.
(Ik suggereer niet niet dat je moet hier echter ooit op vertrouwen.)

En natuurlijk helpt soldeerlont ook echt als je fouten maakt.

#12
+4
XTL
2010-07-07 10:41:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik zal het zeggen: enkele microcontrollers naar keuze.

AVR is extra eenvoudig aan te sluiten en breadboard-vriendelijk, gemakkelijk te programmeren (gratis zoals in Freedom-tools en programmeerhardware die je in een jiffy), heeft een behoorlijk mooi GPIO-systeem en veel modellen hebben ADC's en PWM-generatoren en fatsoenlijke documentatie. Ze zijn ook gemakkelijker verkrijgbaar in vergelijking met vele andere. Sommige attiny2313 (geen AD) en attiny26 (snelle PWM, AD) zijn mijn keuzes. Maar tel geen nieuwe boog als je weet dat het werkt!

Zelfs als je uiteindelijk iets anders wilt doen, kan een MCU gemakkelijk reeksen genereren, dingen meten / vastleggen, dingen wisselen, PWM doen of frequentiegeneratie, logische bewerkingen, interface met veel apparaten (zie ook: Bus Pirate) en / of computerbesturing inschakelen, werken als klokken of timers enz. En ze zijn redelijk geprijsd.

Zelfs als je dat niet doet ik wil helemaal geen microcontrollers gebruiken in een project, ze zullen nuttig zijn voor prototyping en instrumentatie.

#13
+4
JustJeff
2010-06-02 07:43:24 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vergeet die 10A snelle zekeringen voor uw DVM niet

= P

#14
+3
Kevin Vermeer
2010-06-21 19:24:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Sorry dat ik deze oude thread weer tot leven heb gewekt, maar hij kwam in het vak "Related" terecht en ik had het gevoel dat ik mijn $ 0,02 moest inzetten.

Electronix Express is een geweldige hulpmiddel voor goedkope assortimenten basiscomponenten. Ze zijn afgestemd op de onderwijs- en hobbysector en hebben een basisgroep van ietwat ouderwetse componenten. Bijvoorbeeld:

 • 365 count (elk 5 van 73 standaard 5% koolfilmweerstanden van 1 ohm tot 1meg) 1 / 4W weerstanden voor $ 6,95
 • 220 count assortiment van mylar, keramiek, monolithische en elektrolytische condensatoren van 2,2pF tot 1000uF voor $ 14,95 (of $ 6,95 voor een 90-pc kit)

Alleen klachten zijn geen datasheets en een ietwat moeilijk navigeerbare webwinkel. Het is echter leuk om gewoon te bladeren. Ze hebben ook tools, apparatuur voor het maken van prototypen / breadboarding en projectkits naast hun componenten. Ik geef meestal meer uit dan nodig was.

Opmerking: ik ben niet bij hen aangesloten, alleen een tevreden klant.

Kan internationale S&H niet vinden. Ik heb Futurlec gebruikt met zijn "Value Packs" [1] en S&H is transparant [2]. Maar moet je tip proberen: vooral de testset [3] interesseert me. Wederom gewoon een tevreden klant. [1] http://www.futurlec.com/ValuePacks.shtml [2] http://www.futurlec.com/Delivery.shtml [3] http://www.elexp.com/kit.htm
Futurlec heeft hun verzendtijden de laatste tijd verbeterd, mijn eerste bestellingen duurden ongeveer een maand, nu zijn ze ongeveer tien dagen.
Contact opgenomen met Electronix Express. Minimale bestelling is 100 USD voor internationale zendingen, niet voor mij aangezien de pkgs van meer dan 50 USD meestal naar de douane gaan - triest en waar.
#15
+3
Diosces
2010-03-10 03:31:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

en hoger dan 22 gauge massieve aansluitdraad, verschillende kleuren3220 punten KWALITEIT breadboard-geassorteerde relais

#16
+2
Steven T. Snyder
2010-06-25 04:02:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voeg zeker relais toe aan de lijst en vergeet niet flyback-beschermingsdiodes voor de relaisspoelen, zodat je de uitgangen van je microcontroller niet opblaast! Sommige gelijkrichterdiodes werken prima, en zijn ook handig om te hebben voor beveiligingscircuits tegen sperspanning.

Zorg ervoor dat de spanning van de relaisspoel en het stroombereik kunnen worden gehaald door de uitgangen van uw microcontroller.

Zeer handig voor het veilig besturen van lampen, solenoïdes, etc.

#17
+2
volting
2010-05-30 22:16:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Decoders zoals de 74LS138 voor adresdecodering.

LCD's zoals de standaard 16x2 karakter LCD met de HD48770 controller, het is altijd fijn om er een paar te hebben voor projecten, ze kunnen ook van pas komen bij het debuggen.

#18
+2
hhh
2010-06-25 16:08:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Flux, paste en hun verwijderingsgereedschap

Wanneer de pomp en de soldeerlont niet genoeg zijn ...

Ik hou ervan om in kosten te besparen, dus actief op zoek naar vervangers op het eerste item. Voor de tweede items heb ik items gebruikt die bedoeld zijn voor de auto-industrie: grote flessen, goedkoop en duurzaam.

 1. STANNOL® MINI-FLUXER (om de oppervlaktespanning te manipuleren)
 2. aceton of verfverwijderingsspray (om overtollig colofonium te verwijderen)
 3. colofonium (zoals dit) en ethanol (om je eigen vloeimiddelen te maken)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...