Vraag:
Welke soldeerbouttip moet ik gebruiken?
blalor
2010-01-07 06:20:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Dit is opzettelijk een vrij open vraag. :-)

Al het soldeerwerk dat ik tot nu toe heb gedaan, was met doorlopende componenten. Ik hoop op een bepaald moment in de toekomst over te gaan naar een aantal kleinere onderdelen voor opbouwmontage. Ik heb een Weller WES51-soldeerstation dat werd geleverd met een "schroevendraaier" -punt (ETA, denk ik) dat een beetje aan het werken met een worst begint te voelen naarmate mijn vaardigheden (stapsgewijs) verbeteren. Er is een groot aantal tips uit de ET-serie beschikbaar. Hoe kies ik de juiste tip voor de componenten waarmee ik ga werken?

Vijf antwoorden:
#1
+9
Adam Davis
2010-01-07 10:54:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Het hangt af van wat u soldeert en hoe bekwaam u bent in solderen.

U kunt in feite een TQFP met een spoed van 0,4 mm solderen met een punt die meerdere pinnen omvat, zoals de ETA die je noemt, maar er is veel meer vaardigheid (en flux!) Voor nodig.

Als je voornamelijk via hole-componenten werkt, is de ETA prima.

Ik ben deed ook SMT en zeer fijn SMT-werk, dus kocht ik ook de 0,030 "en 0,015" conische tips. Ik gebruik deze onder een microscoop om de TQFP-chips met een pitch van 0,4 mm (ongeveer 0,016 inch) te maken.

Het is de moeite waard om de grootste beitelpunt te krijgen die je kunt krijgen, ook als je af en toe te maken hebt met gesoldeerde heatsinks , of onderdelen gesoldeerd op grondvlakken of PCB-koellichamen. Deze kunnen alle 40+ watt van uw strijkijzer in de verbinding pompen, zodat u het kunt verwijderen zonder het onderdeel te veel op te warmen.

Houd in gedachten dat typische natte sponsreinigers kunnen de temperatuur van de punt aanzienlijk verlagen, vooral met de kleine punten. Ik gebruik een reiniger voor gouden puntjes vergelijkbaar met dit Hakko-product, dat bij elke veeg minder warmte van het strijkijzer opneemt .

Als je TQFP pin voor pin soldeert, doe je het verkeerd. Zoek op YouTube naar "drag soldering". Zelf geef ik de voorkeur aan een 1.8 mm beitelpunt. Ik heb er TQFP, TSSOP, DFN mee gesoldeerd. De superkleine tips maken gewoon een zooitje. Ze dragen niet genoeg warmte over naar de verbinding en het is gemakkelijk om een ​​spoor op te tillen wanneer het soldeer aan de punt vastvriest.
Ten eerste kun je soldeer met een kleine punt slepen - het bevriest nooit voor mij (weet je zeker dat je het juiste strijkijzer en de juiste punt gebruikt als je punt bevriest? Klinkt als een slecht stuk gereedschap of als een slechte vaardigheid.), ten tweede is het zeker niet 'fout' om het pin voor pin te solderen - ik krab me zelfs bij mijn hoofd over waarom je dat zou denken. Het is zeker een andere techniek en kan meer tijd in beslag nemen, maar het beschadigt de chip, pin of PCB niet en resulteert in een goede soldeerverbinding. De man wiens enige gereedschap een hamer is, heeft de neiging alles als een spijker te zien. Ik vind het handig om verschillende technieken te hebben en te gebruiken.
+1 voor microscoop solderen. Als je het correct doet met goede apparatuur, wordt de ic niet eens warm. Ik merk vaak dat het moeilijkste van smd het inspecteren van de soldeerverbindingen is, wat sowieso bijna onmogelijk is zonder een microscoop
+1 komen overeen met markeringen, ik gebruik een 2,5 mm beitelpunt voor 95% van de SMD-montage. Ik gebruik nooit een kleinere punt om apparaten met een fijnere spoed te monteren, alleen voor nabewerking of voor apparaten die zo dicht bij elkaar staan ​​dat ik nabijgelegen componenten met een grote punt zou beschadigen. Kleine tips voorkomen niet dat u chips beschadigt. In feite resulteert het gebruik van een brede punt om meer pinnen tegelijk te solderen meestal in minder tijd die wordt besteed aan het verwarmen van het onderdeel, waardoor het veiliger wordt. Het is vrijwel onmogelijk om een ​​GND-pin te solderen met een nauwe verbinding met een grondvlak met een punt van 0,015 inch zonder 5 minuten aan een enkele pin te besteden.
#2
+6
davr
2010-01-07 06:55:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Koop de grootste die comfortabel te gebruiken is voor de onderdelen die u soldeert. Vanzelfsprekend heb je voor kleinere SMD-onderdelen een kleinere punt nodig, maar kleinere punten zijn ook langzamer om warmte over te brengen, waardoor het moeilijker is om te solderen.

#3
+4
IntelliChick
2010-11-10 04:11:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minigolf-tip:
http://www.sterntech.com/soldering.php

Mijn twee cent waard. Ik moest onlangs een van onze prototypekaarten solderen, die alleen SMD-componenten hadden. Ik ben het eens met de meeste opmerkingen hierboven voor algemene SMD-onderdelen. Het moeilijkste wat ik vond (alleen toen ik dit voor de eerste keer deed), was het solderen van de microcontroller op het bord.

Het is uiterst belangrijk om dit onderdeel op de pads uitgelijnd te krijgen. Er zijn een paar trucs die ervoor zorgen dat dit uiteindelijk het gemakkelijkste onderdeel is om te solderen:
1) Veel FLUX op de pads waar het onderdeel zal worden geplaatst!
2) En dan is deze magische tip, de minigolf genaamd tip. Nadat u de hoekpennen hebt vastgeplakt om een ​​goede uitlijning te garanderen, vult u de punt met soldeer en sleept u deze lichtjes langs de pennen van de microcontroller. Zodra alle pinnen zijn vastgeplakt, kunt u deze punt gebruiken om het overtollige soldeer van de pinnen te slepen / wegzuigen! Werkt veel beter dan elke pin erop te plakken en een lont te gebruiken om het overtollige soldeer weg te deppen.

#4
+2
jluciani
2010-01-07 07:51:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik hou van de 20 mil-tip met een bocht van 30 graden. Geweldig voor SMD. Ik gebruik bredere delen van de punt voor grotere leads. De Metcal verwarmt de massa van de punt zeer snel.

Als ik veel connectorpinnen soldeer, laat ik de 20+ jaar oude Weller aan. Grote beitelpunt.

De onderdeelnummers voor de tips en mijn gereedschappen staan ​​op http://tinyurl.com/5foeou

#5
+2
John Lopez
2010-07-04 09:28:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geef de voorkeur aan een tip in messtijl:

http://www.cooperhandtools.com/brands/CF_Files/model_detail.cfm?upc=037103166463

Deze zijn ontworpen voor PLCC's maar werken erg goed voor SOIC- of TSSOP-achtige componenten. Wat je doet is een klodder soldeer opspoelen, de rand van het mes in de hoek tussen de teen van de lead en de pad plaatsen en het strijkijzer vervolgens langs de rij pinnen slepen. De reden voor deze techniek is dat het sneller is en een beter resultaat geeft dan pin-at-a-time.

Het soldeer volgt de hitte maar laat elke draad achter met een perfecte verbinding en hielfilet. Een ding om op te merken is dat als je echt goed bent, je een hele rij fijne steekpennen kunt maken zonder overbrugging - het soldeer loopt gewoon van het uiteinde af en op het strijkijzer. Ik ben niet zo goed en eindig altijd met het verwijderen van de soldeerbrug op de laatste twee of drie pinnen van SMT-onderdelen met fijne spoed.

Deze tips werken ook goed voor discrete SMT-componenten en zelfs voor doorlopende gaten. Door het mes te draaien, kunt u contact krijgen met een groter oppervlak van een doorlopende kabel om extra warmte naar aarde of stroompennen te krijgen. Door de andere kant op te draaien, kunt u de punt van de punt gebruiken voor SMT-chipcomponenten.

Ik ben het niet eens met het advies om de microconische tips te gebruiken. Deze hebben nooit iets voor mij gedaan behalve F-up planken en verbindingen. Ofwel smelten ze het soldeer niet, of je zet de temperatuur zo hoog dat je het soldeermasker begint weg te branden en de punt begint te zien oplossen in het soldeer.

Denk ook aan de platen die je werken met. Dingen die werken met een klein tweelaags bord of een van die onbevolkte, nep "oefen" -borden die de soldeerboutverkopers uitdelen, mislukken jammerlijk op 4+ laag, volledig gebouwd, assemblages.

Je zou de soldeerbruggen op de laatste paar pinnen moeten kunnen vermijden door de punt in lijn met de pinnen te verwijderen, in plaats van in dezelfde richting verder te gaan. Het moet dan het overtollige soldeer verwijderen. Dat is wat Metcal aanbeveelt bij het sleepsolderen met hun mini-hoefpatroon.


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...