Vraag:
Robot kiest een persoon uit andere objecten
user337
2009-12-02 12:50:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb een aantal ideeën nodig over sensoren om te gebruiken zodat mijn tank naar mensen kan rijden en ze kan opzoeken.

Ze onderscheiden van de achtergrond.

Stel dat de mens stilstaat / rustig

Ideeën?

  • op zoek naar een Arduino als controller - maar laat het me weten als er betere opties zijn.
Acht antwoorden:
#1
+6
Clinton Blackmore
2009-12-03 02:30:04 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een slimme sensor kan helpen - kijk eens naar de CMUcam.

#2
+4
endolith
2009-12-07 07:31:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun je een reeks passieve infraroodsensoren gebruiken?

Ladyada heeft een heleboel dingen om ermee te communiceren, inclusief Arduinos.

Ik denk dat de Arduino maar 6 analoge ingangen heeft, maar je zou meer sensoren in en uit kunnen multiplexen met behulp van FET's als je ze nodig hebt.

#3
+3
zklapow
2009-12-02 13:19:34 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Wat voor soort platform gebruik je om de robot te besturen. Als je een soortgelijke ARM-processor (met linux) gebruikt, dan kun je een camera en OpenCV gebruiken, maar als je een Arduino of iets dergelijks gebruikt, werkt dat niet. Een Arduino zal moeilijk zijn en zal zeker niet OpenCV draaien.

#4
+3
Amos
2009-12-02 16:25:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met OpenCV, zoals zklapow zegt, kun je Haar Training gebruiken om de camera / controller te trainen om gezichten of andere vormen te herkennen (dit is hoe gezichtsherkenning op mijn camera wordt gedaan, denk ik) maar ik weet niet zeker welke bronnen er zijn beschikbaar voor Arduino. Er is wat lijkt op een vrij gedetailleerde discussie hier met OpenCV. Er is hier een interessant uitziende pagina die spreekt over haartraining en robots (handen herkennen om specifiek te zijn).

Ik heb gezocht en ik kan geen links vinden naar haartraining en arduino, dus misschien heb je pech.
#5
+3
wackyvorlon
2009-12-07 07:41:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik geloof niet dat de arduino de paardenkracht heeft om dit te doen. Het is een zeer moeilijke taak die u voorstelt.

#6
+2
Shawn J. Goff
2009-12-02 18:04:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een infraroodcamera zou perfect zijn.

Denk je aan thermisch of NIR? Thermisch zou een beetje duur zijn voor het project en zou onderhevig zijn aan een hele reeks andere problemen. Ik denk niet dat een NIR-camera veel nuttiger informatie zou opleveren dan een grijsschaalbeeld dat je van een andere sensor zou kunnen krijgen, en eerlijk gezegd zou een filter om je gewenste band te kiezen goedkoper zijn.
Ik dacht aan thermisch - maar ik had geen idee hoeveel ze waren.
Ja, ze zijn best netjes maar erg duur. Ze zijn een druppel in de emmer voor bijvoorbeeld een wapenplatform, maar voor een hobbyist zijn ze een beetje buiten bereik.
#7
+1
boardbite
2012-08-25 08:53:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Een sterke voorspeller van Human-versus-Object is dat de temperatuur van het menselijk lichaam vaak binnen een specifiek bereik ligt dat verschilt van de temperatuur van de meeste objecten. Gebruikmakend van dit feit, kunt u een van de volgende twee ideeën proberen, waarvan ik denk dat deze een goede nauwkeurigheid en eenvoudige implementatie moeten hebben:

  • Optie 1: gebruik een IR-temperatuursensor (klein en goedkoop) zoals Texas Instruments TMP006 of alternatief Melexis MLX90614
  • Optie 2: gebruik een voorverpakte oplossing zoals Panasonic Grid-eye, wat een infrarood-array-sensor die een 8 x 8 pixelweergave biedt van de temperaturen die in zijn weergave worden waargenomen. Het onderdeel is niet duur (en verkrijgbaar bij distributeurs zoals Digikey) en, omdat de dataset niet erg intensief is, kun je de sensor zelfs koppelen aan een microcontrollerbord zoals een Arduino.

Door een van deze sensoren te gebruiken en de waargenomen gegevens te vergelijken met een vooraf gedefinieerd venster (voor menselijke lichaamstemperaturen), zou je redelijk nauwkeurig moeten kunnen zeggen of een entiteit een object is of een mens.

#8
  0
Jim
2009-12-09 23:05:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Je kunt een camera aansluiten die seriële gegevens naar de Arduino verzendt (verkrijgbaar bij Sparkfun, ik denk dat ze normaal worden gebruikt voor mobiele telefoons, het lijkt op de CMUcam-oplossing) en vervolgens gegevens naar je computer sturen via usb, of jij kan een draadloze module gebruiken als je je chic voelt. Dan zou je een gezichtsvolgprogramma kunnen downloaden, dat de afbeeldingen van de Arduino zou verwerken. Facial tracking is een gevestigde methode voor realtime videoverwerking, het zou relatief gemakkelijk moeten zijn om er een te vinden.Dat is de enige manier waarop ik kan bedenken dat het gebrek aan pk's van de Arduino kan worden opgelost, je moet worden aangesloten op een goede computer, als je realtime video wilt verwerken. Het zou meer kosten en moeite kosten in vergelijking met het gebruik van NIR-sensoren, maar de resultaten zijn wellicht geschikter voor uw toepassing.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...