Vraag:
Wat zijn 'retour' pinnen?
Chris2048
2010-05-01 00:59:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Op een VGA-connector zijn er talrijke 'aarde'-pinnen. Drie hiervan zijn rode retour, groene retour en blauwe retour; Maar waarom heeft elke kleurcomponent zijn eigen grondpin?

Twee antwoorden:
endolith
2010-05-01 01:14:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Waarschijnlijk zodat de spanningen die worden opgewekt door de grondstromen elkaar niet storen. Koper is geen perfecte geleider, dus een stroom die door koper wordt geleid, resulteert in een kleine spanningsverandering. Als ze allemaal door dezelfde draad zouden terugkeren, zou de aardspanning worden beïnvloed door alle drie de signalen en zouden de kleuren in elkaar kunnen overvloeien.

Ook zou hierdoor elk paar draden strak kunnen worden gedraaid, zodat de magnetische velden die worden gecreëerd door de stromen die de ene en de andere omlaag gaan, elkaar opheffen, waardoor emissies worden verminderd. Als ze allemaal een gemeenschappelijke aardedraad zouden gebruiken, zou er meer lusruimte tussen hen zijn?

Oh ja. Impedantie is ook belangrijk bij videofrequenties. De paren moeten een bepaalde karakteristieke impedantie hebben, zodat er geen reflecties zijn wanneer het signaal de monitor bereikt.

de kabel gebruikt in deze situatie bijna altijd twisted pair. De retouren verwijzen naar de andere draad waarmee ze zijn gedraaid. Dit is voor EMI en een ingestelde ingangsimpedantie.
Het heeft heel weinig te maken met weerstand, het gaat allemaal om EMI en impedantie.
Dat is wat ik zei in de opmerking vorige starblue. Lees de laatste zin.
tony barry
2010-05-11 10:42:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

De kleurkanalen worden via 75Ω coax verzonden (het is een RF-signaal met een hoge bandbreedte - tot 250 MHz - dus het gaat over coax). De grondpin naast elke kleurpin is de coaxaarde. Het moet dicht bij de middelste pin zijn om impedantie-mismatch in de DB-15H-connector te minimaliseren (wat GEEN goede connector is voor RF - het biedt geen coaxiale verbinding voor de drie kleurkanalen).

Lange stukken videokabel (~ 30 meter) vereisen een coax met laag verlies om correct te functioneren. Een slechte kabelkwaliteit resulteert in slechtere beelden (vlekken en spookbeelden, enz.).

Met vriendelijke groet, Tony BarryDeze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...