Vraag:
Een Arduino bakken
mad_z
2009-12-05 10:55:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun je een Arduino blokkeren door middel van code?

Drie antwoorden:
#1
+17
edebill
2009-12-05 21:19:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk niet dat je het kunt bricken zonder wat extra hardware aan te sluiten. Het kortsluiten van stroom naar aarde is voldoende. Als je probeert te veel stroom te genereren of af te voeren via een enkele pin, is de kans groot, maar de kans is groter dat die ene pin gewoon doorbrandt.

Wat je in software doet, zou niet in staat moeten zijn om de Arduino zelf. Herhaalde EEPROM-lees- / schrijfbewerkingen zouden de EEPROM-cellen kunnen doorbranden, maar dat zou de hele zaak niet blokkeren.

Wackyvorlon heeft gelijk dat je zekeringen kunt instellen om het onmogelijk te maken om op de gebruikelijke manier te programmeren. Maar zelfs dat is omkeerbaar met het gebruik van een hoogspanningsprogrammeur. De Arduino IDE verbergt de lonten voor je, dus dit is niet al te veel zorgen. Zodra u begint met het rechtstreeks programmeren van AVR's of het bewerken van het kaartenbestand in de Arduino-omgeving, kan dit een groter probleem zijn.

Heeft de ATmega328 beveiligingen voor delen door nul of stackoverflow? De reden die ik vraag is dat ik elektronica les geef, en voordat we hardware gaan doen, wil ik ze laten wennen aan de code voor microcontrollers, maar ik wil mijn Arduino niet kapot maken als ze per ongeluk door nul delen, enz. bouw de circuits. (Voor nu. :) )
#2
+10
wackyvorlon
2009-12-06 02:44:36 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Met de zekeringen kun je hem bijna dichtmetselen. Ik heb begrepen dat de instellingen van de vastgelopen zekeringen kunnen worden gecorrigeerd met een hoogspanningsprogrammeur.

#3
+5
John D
2009-12-28 02:55:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Bij het gebruik van 10 van de Decimalia-eenheden in een grote sensorarray, had ik er 2 van verschillende productieruns die tijdens de ontwikkeling doodgaan. De ingangen en uitgangen waren extern optisch geïsoleerd, dus dat was niet vanwege stroom of zwerfspanning. Ik leg de mislukkingen neer op twee mogelijke bronnen. Een daarvan is dat ze dichtgemetseld waren vanwege fabricagefouten, waarschijnlijk intern in de I.C.'s. De tweede was omdat het mogelijk was geweest om de eenheid te blokkeren door de opstartlader te beschadigen. Na de storingen werden de units niet herkend als een legitiem apparaat door de programmeercomputer. Ik gebruik ze nog steeds voor sensor- en datalogging. Ik heb verder geen problemen gehad met een ander project.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 2.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...